Zanimivosti

Zaradi prometnih prekrškov kaznovan več kot 300-krat

STA/ M.V.
13. 5. 2013, 19.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Osiješka policija je potrdila, da so v nedeljo na streznitev prepeljali 27-letnika, ki so ga do zdaj prijavili zaradi več kot 300 prometnih prekrškov. V nedeljo zgodaj zjutraj je vinjen povzročil prometno nesrečo v neregistriranem avtomobilu, poleg tega pa ni imel vozniškega izpita. Zaradi prometnih prekrškov je že preživel slabo leto v zaporu.

Dolenjski list

Pri 27-letniku iz Darde so po nedeljski prometni nesreči v Osijeku, v kateri je k sreči nastala zgolj manjša gmotna škoda, izmerili 1,61 promila alkohola v krvi. To je bil njegov 302. prometni prekršek, so zapisali na spletni strani policijske uprave osiješko-baranjske.

Policisti so moškega 82-krat zalotili brez vozniškega dovoljenja, 39-krat je bil vinjen za volanom, 58-krat pa je vozil avtomobil, ki ni bil registriran.

Povzročil je štiri prometne nesreče, zaradi streznitve so ga sedemkrat odpeljali na policijo, petkrat pa so ga prijeli, ker je bil za volanom brez vozniškega izpita.

Kar 299 dni preživel v priporu.

Sodniki za prekrške so ga večkrat kaznovali tudi z zapornimi kazni, skupaj je bil v zaporu 299 dni.

Hrvaška policija je sicer prejšnji teden ovadila 41-letnega moškega z območja Đakova v Slavoniji, ki ni imel vozniškega izpita, je povzročil osem prometnih nesreč in sedemkrat pobegnil s kraja dogodka.

Đakovčana so 13-krat dobili za volanom brez vozniškega izpita, vinjen pa je bil sedemkrat, nazadnje so mu namerili celo 3,05 promila alkohola.