Zanimivosti

Ribič krokodila pregnal kar s pestmi!

S.R.
23. 4. 2013, 14.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Francoskega ribiča je na območju Top End v Avstraliji napadel dva in pol metrski slanovodni krokodil. Ribič jo je odnesel samo z nekaj praskami in šivi.

Huffington Post
Galeranove poškodbe vratu.

29-letni Yoann Galeran je namreč krokodila pregnal kar s pestmi, tako da jo je odnesel le z nekaj lažjimi poškodbami. Je pa Yoann priznal, da je imel veliko srečo, ter bi bile posledice v primeru, da bi bil krokodil malce večji lahko precej hujše, če ne celo usodne. Galeran je bil s prijatelji v podeželskem jahtnem klubu, ko se je, že v temi, odločil zaplavati do čolna, priveznega okoli 20 metrov od obale.

Ko je bil le še kakšnih pet metrov oddaljen od čolna, je čutil, da je z nogami zadel ob nekaj in napad se je začel. Krokodil ga je večkrat udaril in ga poskušal potegniti pod gladino, Yoann pa je uvidel, da je edina možnost, da preživi, da opleta z rokami in nogami, kolikor se da. Pri tem je uspel večkrat zadeti tudi krokodila in mu na koncu tudi pobegnil. Lisa Heathcote, Yoannova nadrejena je po napadu povedala, da so krokodila v preteklih tednih opazil že večkrat.

Galeran je utrpel poškodbe hrbta, vratu in glave, iz vode pa je prišel povsem krvav. Na srečo nobena poškodba ni bila hujša. 

Huffington Post
29-letni ribič Yoann Galeran je pregnal krokodila.