Zanimivosti

HTC One z zamudo...

STA / S.R.
20. 3. 2013, 12.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Tajvanski proizvajalec pametnih mobilnih telefonov HTC je zaradi pomanjkanja sestavnih delov preložil dobavo novega pametnega telefona HTC One, so v družbi potrdili za časnik Wall Street Journal.

HTC
HTC One bo tako tudi v naše kraje prišel z zamudo

Gre za velik udarec za podjetje, ki želi povečati prodajo ter tekmovati z ameriškim velikanom Apple in južnokorejskim Samsungom. V HTC so pojasnili, da bodo nov pametni telefon HTC One, ki so ga javnosti predstavili februarja, prodajati pa naj bi ga začeli ta mesec, dobavili do konca marca. Nekatere prodajalce, kot je Vodafone, so o zamudi že obvestili.

"Na nekaterih trgih bomo prednaročila začeli izpolnjevati s koncem marca, aprila pa tudi na drugih," je družba skopo pojasnila v izjavi za francosko tiskovno agencijo AFP. Neimenovani predstavnik HTC je sicer razkril, da ima družba težave z dobavo sestavnih delov.

To potrjuje tudi izjava, ki jo je za Wall Street Journal dal Benjamin Ho, ki je v HTC pristojen za trženje. "Brez premora delamo z vsemi partnerji v dobavni verigi, da bi lahko izpolnili čim več naročil," je pojasnil.

Novi HTC One premore 4,7-palčen (12-centimetrski) zaslon na dotik z ločljivostjo Full HD, podpira mobilna omrežja naslednje generacije (LTE), na njem je nameščen Googlov operacijski sistem Android različice Jelly Bean.

Predsednik HTC Peter Chou je nov telefon označil za "tehnološki preboj". HTC se namreč trudi stopiti v korak z Applovim Iphonom in Samsungovim Galaxy S4, a boj za kupce je neizprosen.

Delež HTC na globalnem trgu pametnih telefonov se je lani znižal na 4,6 odstotka, potem ko je bil leto prej pri 8,8 odstotka. Samsung je imel lani 30,3-odstotni delež, Apple pa 19,1-odstotnega.

Čisti dobiček HTC je v zadnjem četrtletju lani na letni ravni zdrsnil za 91 odstotkov na milijardo tajvanskih dolarjev (34,5 milijona dolarjev), medtem ko je prodaja upadla za 41 odstotkov.