Zanimivosti

Uporabniški vmesnik na Iphonu je star pet let

STA / S.R.
19. 3. 2013, 12.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Izvršni direktor podjetja Blackberry, do nedavnega znanega pod imenom Research In Motion (RIM), Thorsten Heins je kritičen do ameriškega tehnološkega velikana Apple.

Reuters
Thorsten Heins

Thorsten trdi, da je operacijski sistem paradnega telefona Iphone zastarel. Blackberry je že predstavil nov model Z10, Heins pa je ob tem obljubil več tisoč novih aplikacij.

Po mnenju Heinsa se že kaže, da se uporabniki zaradi novega operacijskega sistema selijo k Blackberryju. V Avstraliji in ZDA bodo kmalu začeli prodajati deseto različico telefonov Blackberry, s čimer želijo dobiti nazaj tiste stranke, ki so začele uporabljati telefone Iphone ali naprave z Googlovim operacijskim sistemom Android.

"Apple je opravil fantastično delo, ko je na trg prinesel naprave na dotik. Opravili so fantastično delo z uporabniškim vmesnikom, so oblikovalska ikona," je Heins dejal za časnik Australian Financial Review in ob tem dodal: "Z vsem spoštovanjem - uporabniški vmesnik na Iphonu je star pet let."

Mobilnik Blackberry Z10, ki bo imel zaslon na dotik, velja za ključen test prihodnosti podjetja. V Veliki Britaniji in Kanadi so ga v začetku leta že začeli prodajati, na police v Avstraliji in ZDA pa naj bi prišel še ta mesec, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ob začetku prodaje v Kanadi je veliko opazovalcev pohvalilo njegove tehnične odlike, menili pa so, da bi lahko težavo predstavljalo relativno malo - okoli 70.000 - dostopnih aplikacij. Heins je dejal, da bo ob začetku prodaje novega telefona v ZDA predvidoma na voljo 100.000 dodatnih aplikacij.