Zanimivosti

Smučar izzval smrt!

S.R.
14. 2. 2013, 15.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Čeprav so plazovi vse prevečkrat smrtonosni za gorske smučarje, plezalce in pohodnike, se vseeno najdejo tudi redki posamezniki, ki se plazov ne ustrašijo oziroma jih celo zabavajo.

Eden izmed takšni že kar malce norih ljudi je tudi Šved Sverre Liliequist. Med smučanjem na v okrožju Zermatt v Švici v pokalu Swatch Skiers Cup je namreč 40-letnik sprožil manjši plaz. A namesto, da bi se ustrašil, je s plazom za petami skočil z grbine in naredil celo salto nazaj. Na srečo so vse skupaj zabeležila tudi kamere, video pa je na spletnem portalu YouTube že postal viralen, saj je v samo treh dneh od objave (objavljen je bil 11. februarja) nabral že preko 353.000 ogledov.

Njegov nastop na gori v švicarskih Alpah je bil nekako do sredine povsem rutinski, nato pa je sprožil majhen plaz, ki ga je začel loviti. Kljub temu se Švicar ni zmedel in je hladnokrvno skočil in izvedel obrat nazaj. Na srečo je šlo le za manjši plaz. Oblak, ki je spremljal sneg, je bil precej večji od količin snega. Tako da je bilo vse skupaj videti precej bolj nevarno, kot je v resnici bilo.

Liliequist je sicer dobil tekmo proti Kanadčanu Roryju Bushfieldu, dogodek pa se zaključi 15. februarja.