Astro

Tedenski horoskop: Spremembe bodo različnih vrst

Bern Jurečič / Novice Svet24
27. 5. 2018, 17.05
Deli članek:

Če bi lahko atmosfero in vsesplošno počutje merili zgolj z astrološkimi merili, v tem primeru odnosi med planeti v tednu, ki se odpira pred nami, potem bi kaj lahko dobili občutek, da bo ta teden miren, aktiven raje manj kot bolj, celo da se bo marsikaj izteklo presenetljivo dobro, bi lahko pomislili.

Dreamstime

No, potenciali za kaj takega na nebu vsekakor so (oziroma bodo), a jih bodo deležni predvsem tisti, ki so prizadevni po naravi, ki se trudijo in borijo, pa marsikdo od tistih, ki se ne ponujajo ravno za vsako stvar, a imajo preprosto srečo, da jim je naklonjen trenutek. Se pa spremembe dogajajo naprej, take, ki jih imamo radi in jih komaj čakamo, pa tudi tiste druge, za katere se zdi, da bi lahko šlo čisto mirno brez njih ... A vseeno so ... Sredi tedna bo Lunino gibanje prineslo nekaj več konstruktivnosti, treznosti in odgovornosti, proti koncu tedna pa nekaj več pogleda naprej.  

Horoskop za teden od 28. 5. do 4. 6. 2018

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Pri izvedbi načrtov in zamisli se zna postaviti na pot ovira, ki ji po navadi ne posvečate veliko pozornosti – denar. Neke priložnosti se bodo izkazale za odlične, izkoristite jih, tudi če bi morali vzeti kredit. Za srčne zadeve bo treba vložiti nekaj truda, če naj bi se odvijalo vse tako, kot želite, na tem področju zapletov za zdaj ni videti. Teden je odličen za vse tiste med ovni, ki se ukvarjajo z umetnostjo, glasbo, plesom, videom ali računalništvom.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

V komunikaciji je videti nekaj zastojev, enako je z odnosi s sorojenci, sorodniki ali sosedi, čisto verjetno pa bo proti koncu tedna že vse bolj jasno in tudi obvladljivo. Pri financah bo tedaj tudi nekoliko bolj živahno, morda kot neke denarne želje ali kakšen manjši denar s strani. V partnerstvu je videti sodelovanje in harmonijo, želeli si boste, da takšno stanje ostane čim dlje. Pri poslih je videti nekaj več napetosti, tudi nekaj trme bo zraven, a ne rinite v ospredje.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Tudi če Neptun po navadi ni najboljši porok za dober izid aktivnosti, vam njegove odlične povezave obetajo dobre rezultate, morda celo po sreči ali ob ugodnih okoliščinah, ali pa celo odlično službo, če jo morda iščete; tokrat se lahko izteče veliko bolje od pričakovanega. Glede denarja v prvi polovici tedna raje malo bolj pazite, potem bo šlo vse na bolje. V ljubezni bo položaj spremenljiv, z bolj hladnega v toplejše čase, v partnerstvu pa večjih nihanj ta čas ni videti.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Potovanje Merkurja v Dvojčka za vas pomeni vse več tuhtanja, kar na prvi pogled ni slabo, saj lahko tako temeljiteje premislite svoje korake, po drugi strani pa je čisto možno, da bo vlak odpeljal prej, preden boste v sebi kaj sprejeli ... V ljubezni, pri igri in odnosih z otroki bi moralo ta teden iti vse v redu, Jupitrove povezave govorijo prej o sreči in zadovoljstvu kot o težavah in skrbeh. Neke zadeve z domačimi boste jemali preveč resno.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Iskali boste povezave, informacije in »prave« telefonske številke, zelo vam lahko koristijo prijatelji, znanci in tudi vplivne osebe, če jih imate kaj v svojem naboru. Logika in informatika bosta ob strani, intuicija bo ta čas na prvem mestu, odločitve čisto po občutku. Za dogovarjanje in timsko delo ta teden nikakor ni ugoden, prehitro bo kaj narobe, spor se lahko sproži že zaradi malenkosti; tudi v zasebnem partnerstvu in zakonu se pazite teh možnosti.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Potem ko sta Uran in Mars sprožila vibracije v vaših vijugah in ste začeli razmišljati o tem, da lahko dosežete več ali celo veliko več od tistega, o čemer ste bili prepričani ves čas, se temu zdaj pridružuje še Merkur, verjetno v obliki čisto uporabnih in konkretnih možnosti. V ljubezni je videti nekaj preveč zapetosti, morda skrbi, še bolj se bo to pokazalo v odnosih z otroki; tam pa le premislite, ali jih s svojo skrbnostjo morda ne »morite« preveč.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Razkorak med tistim, kar vam je naloženo, in občutkom, kaj vse se bo dalo narediti, na neki način zavrtim zaradi nekih zadev za nazaj, bo ta teden kar velik, a vnaprej je treba reči, da bo proti koncu tedna glede tega dosti bolje. Srčne zadeve bodo tudi v prihodnje pod vplivom Marsa in Urana, ki pa ta čas nista v najboljših odnosih in so kratki stiki zelo verjetni, previdnost velja. Že če pride do krega in visokih tonov, ste tehtnice v težavah, kaj šele če se kje nakaže kakšna grobost ...

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Ta teden boste spoznali novo dimenzijo slutnje, intuicije, notranjega občutka; zna biti, da vam te sposobnosti rešijo kako zelo zagatno zadevo. Obenem boste vsaj v prvih dneh tedna izjemno dojemljivi za vzdušje v okolju, kjer živite, tudi težave drugih boste v veliki meri vezali nase ter jih jemali zelo resno. V ljubezni bo tokrat na delu Neptun s svojimi odličnimi povezavami; če si prizadevate koga osvojiti ali pa če samo preživljate mirne čase –imeli se boste dobro.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Ker se situacija na nebu včasih spreminja zelo hitro, se je tudi Jupitrov položaj v zgolj nekaj dneh popravil do take mere, da se lahko lotite dobesedno česarkoli, pa vam bo uspelo. Če kdaj, potem boste v tem času vedeli, kaj pomeni ljudska prispodoba »angel, ki sedi na rami« – zlasti tisti strelci, ki se bodo te dni znašli v navidezno brezizhodnem položaju; izvlekli se boste, brez skrbi. V poslih je videti novo sodelovanje ali pa razširitev delokroga na nekaj zanimivega.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Na vsaj enem področju se bo izkazalo, da se ne da naprej. Ponujata se dva izhoda – spremembe, morda manjše ali razdrobljene v proces, in drugačno planiranje ali pa pomoč prijateljskih oseb. Le tista navada, ki jo dobro obvladate, torej vztrajati, dokler zid ne pade, se ne bo obnesla. V ljubezni se tudi nakazujejo spremembe, tam jih prav tako ne boste marali, vendar položaj ne zahteva drugega kot dobro premisliti stvari in se odločiti.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Če korakate navzgor, se ne bojte, koraki so zdaj lahko tudi večji, vse vam lahko uspe. V srčnih zadevah boste pokazali veliko iniciative in truda, tudi trdnosti; niti boste imeli v svojih rokah, zadeve pa bodo tekle v dobri smeri. Čas je odličen tako za igro kot zabavo in šport, le ne obsedite na mestu. Saturnov položaj ni ugoden, pokazal pa se bo predvsem pri tistih vodnarjih, ki jim ne uspe zaključiti kakšnih neprijetnosti starejšega datuma, se pravi, da vlečejo nekaj za seboj.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Kakor vaš vladar Neptun prehaja skozi različne faze, se zgodi tudi kakšna zelo ugodna. To bo na nebu zdaj, ko bodo njegove povezave prinesle tako željo po izražanju in ustvarjanju kot odpiranje novih perspektivnih polj in poti. V ljubezni bi bilo vse v redu, če se ne bi vmešavala neka oseba s strani, lahko tudi okoliščine. V partnerstvu bo ta teden na vrsti načrtovanje. Pri financah se pazite hitrice in neprevidnosti, investicije pa naj počakajo na boljše čase.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 6°33 do 13°15 Dvojčkov.

Merkur bo šel od 25°43 Bika do 10°34 Dvojčkov, v katera bo vstopil 30. 5.  

Venera bo prišla od 9°58 do 18°15 Raka.

Mars bo prišel od 4°08 do 6°08 Vodnarja.

Jupiter bo retrogradno prišel od 16°02 do 15°17 Škorpijona.

Saturn bo retrogradno prišel od 7°56 do 7°30 Kozoroga.

Uran bo ta teden prišel od 0°37 do 0°57 Bika.

Neptun bo šel od 16°21 do 16°25 Rib.

Pluton bo retrogradno prišel od 20°59 do 20°52 Kozoroga.

Luna bo 29. 5. vstopila v Strelca, 31. 5. v Kozoroga in 2. 6. v Vodnarja.

Polna luna bo na nebu v torek, 22. maja, ob 14°21 na 8°10 Strelca.