Astro

Po stiku z Nezemljani Tesla patentiral leteči krožnik

J.P.
27. 5. 2018, 08.53
Posodobljeno: 27. 5. 2018, 09.17
Deli članek:

Svet Nikoli Tesli dolguje marsikaj. Njegov sistem izmeničnega toka je v uporabi še danes, več kot 70 let po njegovi smrti.

Wikipedija
Nekateri so prepričani, da so določeni Teslovi patentni in dokumenti še vedno pogrešani.

Vendar pa je Nikola Tesla imel tudi drugačno plat – plat, ki je za številne neznanka. Bil naj bi namreč prepričan, da je bil v stiku z zunajzemeljskimi bitji.

Nenavadni zvoki

H gradnji večjih in močnejših radijskih oddajnikov naj bi ga spodbudili nenavadni zvok, ki jih je neke noči zaznal v svojem laboratoriju. Nekaj časa je minilo, preden je sploh pomislil, da bi te motnje, kot jih je tudi imenoval, lahko bile posredovane. Čeprav jih ni uspel razvozlati, pa nikoli ni verjel, da so bile zgolj naključje. Z zvoki je pozneje menda poskušal ponovno navezati stik, a brez uspeha.

PS

Z NLP-jem po sledi zvoka

Kakorkoli že, domnevni stik z zunajzemeljskimi oblikami življenja je morda bil povod za izum prevoznega sredstva, ki bi lahko letelo in ta bitja obiskalo. Tako naj bi Tesla okoli leta 1910 zasnoval in patentiral plovilo, podobno letečemu krožniku. V Ameriki naj bi ga sicer sprejeli, vendar pa ga na seznamu Teslovih patentov ni mogoče najti. Obstaja pa patent za »način zračnega potovanja« v njegovem imenu – patent za VTOL oziroma »vertikalen vzlet in pristanek«. To bi bil najbrž najboljši način za vzletanje in pristajanje letečih krožnikov. Naključje?

»Signali so bili premočni, da bi lahko do Zemlje prišli od Marsa,« je zapisal Tesla. »Zato si moram priznati, da izvirajo od nekje blizu, morda z Lune. Vendar pa sem prepričan, da bitja, ki med seboj vsako noč komunicirajo, niso z Marsa ali s kateregakoli drugega planeta našega Osončja.«

Nekateri so prepričani, da so določeni Teslovi patentni in dokumenti še vedno pogrešani. Omeniti velja tudi, da je vlada po njegovi smrti leta 1943 iz strahu, da njegova dognanja ne bi prišla v napačne roke, zasegla marsikaj. Teslov NLP naj bi bil podrobno zasnovan z vrsto motorja, monitorji in celo »očmi« plovila, skozi katera bi gledal pilot. Žal naj bi se pri načrtovanju zanašal na »zastonjsko energijo«, ki bi jo dovajali njegovi stolpi. Ker ti niso nikoli bili dokončani, naj bi enaka usoda doletela tudi prototip. Svet tako nikoli ne bo zagotovo vedel, kaj je imel Tesla v mislih za prihodnost potovanja po vesolju.