Astro

Beli mag Nal Husič o skrivnostih ciganskih kart

Sonči Nered Čebašek
26. 5. 2018, 07.20
Posodobljeno: 26. 5. 2018, 07.27
Deli članek:

Obstaja veliko orodij preko katerih z nami komunicira naš duhovni svet, ciganske karte pa so najbolj uporabljen 'pripomoček' za podajanje vpogledov.

PS
Naš strokovni sodelavec Nal Husič se je s spoznavanjem nevidnih svetov začel spoznavati že v ranem otroštvu.

V prvi vrsti so v tako pogosti uporabi zato, ker so na prvi pogled zelo preproste in enostavne in zato jih svetujejo začetnikom, ki želijo stkati nit s temi mističnimi lepoticami.

Pa so res tako preproste - in o ostalih skrivnostih ciganskih kart smo povprašali njihovega bralca in belega maga Nala Husića.

Profimedia
»Preprostost lahko odvrne pozornost, če jih površno pogledamo. Ciganske karte so zelo natančne in direktne. Meni so zelo pri srcu, saj so zanimive prav zaradi tega, ker skrivajo mnoga znanja in prav vsak detajl na sliki, vsaka barva, figura, stvar na njej nosi zelo pomembno sporočilo,« pojasni za začetek.

Ciganske karte so zelo natančne in direktne.

Ali veljajo ciganske karte morda zaradi svoje pogoste uporabe in nekako zelo jasnih podob, ki jih nosijo, morda za manj vredne od ostalih?

Ravno nasprotno. Vsako orodje s katerim delaš, moraš najprej dobro spoznati in se močno povezati z njim. Kot tolmač moraš imeti zelo iskren in spoštljiv odnos. V rokah nimaš samo kart, ampak orodje, s katerim upravljaš izjemne energije in to seveda od tolmača zahteva veliko mero odgovornosti in nikakor niso manj vredne od ostalih kart.

Profimedia
36 kart predstavlja 36 osupljivih in raznolikih zgodb, ki jih nosijo v sebi.

Kaj pa je razlika med ciganskimi in na primer tarot kartami?

Razlika med ciganskimi kartami in tarotom je v tem, da ima slednji določen sistem in strukturo, po katerem deluje za predajo sporočil in zanj je potreben daljši čas za razumevanje njegovega delovanja.

Ciganske karte nimajo sistema, niso vezane na neko strukturo in so popolnoma svobodne. 

Ciganske karte pripisujejo začetnikom in to se mi zdi prav. Zakaj? Zato, ker ciganske karte nimajo sistema, niso vezane na neko strukturo in so popolnoma svobodne. Pokažejo se ti točno take, kot so. Pri ciganskih kartah mi je najbolj všeč ravno dejstvo, da so izjemno natančne in spodbujajo razvoj intuicije in ravno na intuicijo, kot tolmač kart, se najbolj zanašaš. Tako se tudi učiš branja energij vsega okoli sebe.

Je iz ciganskih kart torej ''lažje' brati kot iz tarota?

Vsako orodje si izbere posameznika, s katerim želi delati. Ne bi se spuščal v to, katere je »lažje« brati, saj menim, da si karte izberejo osebo, ki jih bo tolmačila. Enostavno te pokličejo. Oboje podajo jasne odgovore, le na tolmaču je, kako zna iz posamezne figure, znaka, barve ali majhne pentlje razbrati sporočilo. Menijo, da je tarot bolj natančen, a izjemno natančne in jasne tudi ciganske karte.

Profimedia

So intuitivni čuti potrebni za branje ciganskih kart ali se jih lahko naučiti brati vsak?

Ciganske karte in vse ostale karte se lahko nauči brati prav vsak, ki jih seveda želi bolje spoznati in jih povabiti v svoje življenje. Pomemben je pravilen način učenja, preko katerega se istočasno razvijajo tudi intuitivni čuti, ki pomagajo predajati jasna sporočila.

So za branje ciganskih kart, da od njih dobimo kar jih vprašamo, potrebne kakšne posebne okoliščine ali se jih lahko meče kjerkoli?

Od ciganskih kart bomo vedno dobili iskren odgovor, v kolikor bomo z njimi delali vestno in spoštljivo.

Se s ciganskimi kartami lahko vedežuje komurkoli, tudi svojim bližnjim?

Vsem lahko podamo odgovore in uvide, tudi najbližjim, a ravno tu se uri odličen tolmač. Zakaj?

Od ciganskih kart bomo vedno dobili iskren odgovor, v kolikor bomo z njimi delali vestno in spoštljivo.

Ko ti nekdo bližnji postavi vprašanje in osebo poznaš, si čustveno vpleten v zgodbo ali zato, ker morda poznaš delovanje in okoliščine spraševalca ali pa zato, ker moraš biti objektiven in ostati profesionalen, tudi če gre za mamo, brata, sestro ali najboljšo prijateljico.

Ali za vedeževalca s ciganskimi kartami obstajajo kakšna posebna nepisana pravila?

Seveda. Obstajajo za vsakega, ki dela s kartami ali z drugimi »orodji«. Preko vsakega orodja komunicira duhovni svet (vodniki, angeli,...) in tako prenaša pomembne informacije.

Preko vsakega orodja komunicira duhovni svet in tako prenaša pomembne informacije.

Dolžnost tolmača je, da kar prosi, bo pokazano in zato nalagajo, da se pove prav vse - tudi manj prijetne stvari. Nikoli se ne prilagaja zgodb videnega in resnica je tista, po kar pride oseba na vpogled. Naloga tolmača je, da osebi objektivno pove videno. In nobenega orodja se ne sme uporabljati v manipulativne namene. To na tečajih branja ciganskih kart vedno poudarjam.

Kaj vas največkrat sprašujejo?

Odnosi so tematika, s katero se najbolj srečujem, saj ravno odnosi mnogim predstavljajo izziv. In tu govorim o odnosih v partnerstvu, v službi, o prijateljskih. Zadnje čase so se ljudje začeli spraševati, s kakim namenom so na tem čudovitem planetu, kaj je njihovo življenjsko poslanstvo. Kaj lahko vsak posameznik doprinese skupnosti, sočloveku in tudi planetu, kar me zelo veseli, da se ljudje vedno bolj »prebujajo«. Seveda so še tu vprašanja o zdravju, financah in še mnoga druga.