NOVA SERIJA

Marko Mandić v novi slovenski mistični seriji

M. V.
31. 3. 2022, 16.17
Posodobljeno: 31. 3. 2022, 16.25
Deli članek:

S prvim majem bomo na nacionalki gledali dramski triler Trigrad režiserke Sonje Prosenc.

Andrej Plos
Marko Mandić

Serijo Trigrad, osem 50-minutnih epizod skrivnostne drame z elementi trilerja, je režirala Sonja Prosenc, direktor fotografije je Mitja Ličen, glasbo je napisal duo Silence, v glavnih vlogah pa nastopajo Marko Mandić, Katarina Stegnar, Suzana Krevh in drugi.

Trigrad je odročna vas v Julijskih Alpah, kjer je glavno bogastvo gozd. Les ni le temelj lesarske industrije, od katere je odvisno blagostanje vasi, ampak ima tudi višji pomen. Je kraj, v katerem se skrivajo skrivnostne in svete moči. V tem mističnem okolju sledimo zgodbi glavnega protagonista Črta (Marko Mandić), ki je še kot otrok zapustil rodno hribovsko vas, ter se po dolgih letih odsotnosti kot uspešen arhitekt vrnil nazaj z namenom prodati gozd, ki ga je podedoval po pokojnem očetu. Ob vrnitvi se glavni lik srečuje z nenavadnimi dogodki, meja med resničnostjo in domišljijo pa se čedalje bolj briše. Ob novih spoznanjih se spopada s ključno dilemo, in sicer ali naj gozd proda ali ne.

RTV
Režiserka obljublja zanimive ženske like, enega od teh bo zaigrala Katarina Stegnar.

»Trigrad obeta zanimive ženske like, ki nam jih kronično manjka, in zgodbo, ki prepleta preiskovanje osebne družinske zgodovine glavnega lika z aktualnimi okoljevarstveno naravnanimi temami, hkrati pa je daje prostor razkrivanju skrivnosti in demonov. Vse to me je pritegnilo k projektu, ko sem dobila povabilo za režijo serije. Nato so se pridružili še vrhunski, mednarodno priznani filmski ustvarjalci. To, da smo dobili priložnost serijo predstaviti na najpomembnejšem evropskem festivalu za serije Series Mania v Franciji, pa je tudi neke vrste prijetna potrditev za opravljeno delo vseh, ki smo serijo soustvarjali,« pravi režiserka.