Po zaušnici

Will Smith ni hotel zapustiti oskarjev. Odzval se je tudi Chris Rock

R.T.
31. 3. 2022, 06.50
Posodobljeno: 31. 3. 2022, 06.53
Deli članek:

Ameriška filmska akademija je sprožila preiskavo dogodka. Kaj bo doletelo zvezdnika?

Profimedia
Igralcu je zavrela kri.

Na letošnji podelitvi oskarjev je nagrajenec za najboljšo moško vlogo Will Smith oklofutal komika Chrisa Rocka, ki se je pošalil na račun njegove žene Jade Pinkett Smith. Ta je zaradi avtoimune bolezni alopecije ostala brez las, pozneje pa se je govorilo, da Rock za to ni vedel.

Incident je dogodku prinesel znatno povečanje gledanosti – prireditev naj bi si ogledalo okoli 15,36 milijona Američanov. Spomnimo. Lansko leto je prireditev v neposrednem prenosu na televiziji spremljalo 9,85 milijona gledalcev. 

Smith se je Rocku za klofuto opravičil, Ameriška filmska akademija, ki ima skoraj deset tisoč članov, pa je že začela uradno preiskavo dogodka. Po pravilih organizacije bi sicer takšno obnašanje lahko bilo razlog za izključitev iz akademije in prepoved sodelovanja na prihodnjih dogodkih. Enako zahtevo so izrazili tudi v sindikatu hollywoodskih igralcev, kjer pričakujejo, da bo Smith ustrezno kaznovan.

Profimedia
Trenutek po zaušnici

Akademija je v izjavi sporočila, da je Smitha takoj po klofuti zaprosila, naj zapusti prireditev, a je to odklonil. Priznala je tudi, da bi se lahko na situacijo odzvala drugače, in se opravičila Rocku, ostalim nominirancem, gostom in gledalcem.

Medtem je o dogodku prvič javno spregovoril tudi Chris Rock. Pred svojim nastopom v Bostonu je dejal, da še vedno predeluje, kaj se je zgodilo, in da bo o tem nekoč tudi spregovoril.