Dopolnil 49 let

Kaj je Janu Plestenjaku za rojstni dan kupilo njegovo 24-letno dekle?

Eva Jandl
30. 3. 2022, 21.30
Deli članek:

Le eno leto našega priljubljenega pevca loči od abrahama. Kakšne navade glede obdarovanja imajo v njegovi umetniški družini?

osebni arhiv
Tako je enoletnega Jana naslikala njegova mama, slikarka Dora Plestenjak.

Zagotovo eden najbolj priljubljenih pevcev pri nas, Jan Plestenjak, je dopolnil 49 let. Ob tej priložnosti je pokazal sliko, ki jo je naslikala njegova mama, priznana slikarka Dora Plestenjak, ko je imel komaj eno leto. Jan je že večkrat povedal, da so doma zelo navezani in se radi družijo. Ima tudi brata, Domna Slano, ki je kipar in oblikovalec. V njihovi umetniški družini je življenje ustvarjalni kaos, v katerem se marsikaj zgodi spontano, je povedal glasbenik in dodal, da je njegovo življenje vedno rokenrol, brez reda in načrtovanja.

##IMAGE-1347381##

Tako so se znebili bremena

POROKA ŠE LETOS?

Za Janovo novo energijo in svežino je odgovorno njegovo dekle, 24-letna študentka iz Štajerske Lara Pernek. Ker je nedavno izjavil, da si želi žene in otrok, je završalo, da se priljubljeni pevec ženi, sam pa tega ni zanikal. Zdi se, da je le vprašanje časa, kdaj bodo tudi zanj zazveneli poročni zvonovi.

Čestitke oboževalcev in oboževalk so kar deževale, kar dokazuje, da Janu priljubljenost nikakor ni padla, mnogi pa so se spraševali le, kaj mu je kupila Lara Pernek, njegovo dekle. No, če sledi nenapisanim pravilom njegove družine, mu ni kupila ničesar. Jan je namreč povedal, da so doma dogovorjeni, da si daril ne kupujejo, »tako smo se znebili velikega bremena«. Ko pa med letom, kadarkoli, vidijo kaj, ob čemer pomislijo na svoje najbližje, to kupijo in podarijo. Kot pravi, ni nobene potrebe, da se darilo izroči na točno določen datum.