S kom se je odpravil v Dubaj?

Dejan Dogaja: "Stereotipi o misicah ne držijo."

Eva Jandl
31. 3. 2022, 05.54
Deli članek:

Pogovarjali smo se z glasbenikom Dejanom Krajncem, ki je pred letom dni postal Dejan Dogaja in stopil na novo glasbeno pot, česar ne obžaluje. Danes je izdal novo pesem z naslovom Manekenka, nam pa je razkril tudi, s kom se je odpravil na nedavno potovanje v Dubaj.

osebni arhiv
Dejan Krajnc se veseli polnega koledarja koncertov.

Eno leto je, odkar nisi več Poskočni Dejan, ampak Dejan Dogaja. Je kaj drugače?

Na svojo pot sem šel hkrati ob najbolj pravem in hkrati najbolj nepravem času, ko je bila epidemija in ni bilo nobenih nastopov, nobenega življenja. Zdaj pa se vse prebuja, koledar koncertov se polni, s fanti se odlično razumemo. To je moja najboljša odločitev, kar sem jih storil, da sem šel stran od benda. Pa ne ker bi si tega želel, ampak ker zdaj lahko počnem to, kar sem si želel početi. Imam ljudi, ki mi sledijo in mi iskreno povedo, kaj menijo in tudi opozorijo na napake; nobene slabe volje ni in podobnega.

Pa publika, te dojema enako ali drugače?

Oboževalci so šli z mano naprej. Vidim, da moj nekdanji bend še deluje, pa jim ne privoščim nič slabega, a vidim, da ni razlike v tem, kar počnem zdaj in kar sem počel prej. Že prej sem bil za vse sam in tudi zdaj sem za vse sam. Všeč mi je, da se spet dogaja.

osebni arhiv
Za pesem Manekenka ga na odru in v videospotu spremljajo finalistke izbora mis Slovenije in tudi trenutna mis Slovenije Maja Čolić.

Videospot je izšel danes ponoči oziroma zjutraj, v njem pa nastopajo vse finalistke izbora mis Slovenije in tudi trenutna mis Slovenije Maja Čolić. Kako je delati z misicami?

Super, z lahkoto so se prilagajale. So zelo pozitivne in prijazne, pa tudi jedle so to, kar smo jedli ostali.

»Ne maram, da se poudarja, kako je vse le lepo, ker ni vedno vse lepo. Rad sem direkten in povem stvari naravnost.«

Stereotipi o misicah in manekenkah torej ne držijo?

Ne, kje pa! Res sem mislil, da bodo punce zelo naporne, ampak so bili drugi bolj naporni. (smeh) Pesem govori o lepih dekletih, o vrednotah. Ne maram, da se poudarja, kako je vse le lepo, ker ni vedno vse lepo. Rad sem direkten in povem stvari naravnost.

Kot vidim na družbenem omrežju, si posnel pesem in videospot, potem pa si odšel v Dubaj. Lahko vprašam, si bil sam na počitnicah ali v dvoje?

Res je, vse sem oddelal, posnel tudi velike televizijske oddaje, ki se snemajo vnaprej, in se nato odpravil za teden dni v Dubaj. Pred nekaj dnevi sem se vrnil, da sem vse pripravil za izid nove pesmi. V Dubaj pa smo šli cela družina, pobuda je bila mamina. Želela si je ogledati Expo, ki smo si ga ogledali, a nas je očaral še najmanj, ob vseh znamenitostih, ki jih ponuja Dubaj. Je pa tako: to je mesto, kjer meje za denar navzgor sploh ni, na drugi strani pa vidiš revščino in životarjenje.

Osebni album
V Dubaj se je odpravil z družino.