Priljubljen voditelj

Boštjan Romih se je razgovoril o šesti družinski članici

Eva Jandl
27. 1. 2022, 05.50
Deli članek:

Boštjan Romih, voditelj jutranje oddaje ter oddaje o slovenskih hišah in stanovanjih, o hiši na seniku, ki je najbolj očarala gledalce – pa je tudi njega?

arhiv oddaje
Pravi, da je bil v oddaji o slovenskih hišah in stanovanjih že neštetokrat navdušen.

Z novim letom je eden bolj prepoznavnih televizijskih obrazov in oče treh otrok postal tudi gostitelj televizijskih juter, zadnja štiri leta pa smo ga bolj poznali po vodenju oddaje Ambienti, v kateri s pomočjo arhitektov odkriva nova navdušujoča in domiselna slovenska stanovanja in hiše.

Gledalce je v 150 epizodah najbolj navdušila hiša na nekdanjem seniku, nas pa je zanimalo, ali je ta objekt najbolj očaral tudi njega. »Ta hiša je bila v Ambientih predstavljena malo prej, preden sem jaz prevzel vodenje oddaje. Je izjemen projekt, odziv nanj pa lepo kaže, da imamo slovensko stavbarsko tradicijo v krvi, da nam je les blizu kot gradbeni material in spremljevalec notranjega bivanja, poleg tega očitno vsi hrepenimo po naravi – idilično okolje hiše na Vrhah je tudi dodalo svoje. Zdaj sem bil v Ambientih že tolikokrat navdušen, da ne morem nikogar več dati na prvo mesto,« je povedal v smehu.

Šesta članica družine

Lani spomladi pa je družino Romih osvojila mladička pasme šetlandski ovčar, ki je pri naših estradnikih postal zelo zaželena pasma. Qi (Či), kot je psički ime, je vso družino osvojila s svojo ljubkostjo in bistrim značajem, Boštjan pa se je zavezal, da bo njen glavni skrbnik prav on.

Osebni arhiv
Družina Romih s šesto članico, šetlandsko ovčarko.