Romeo in Julija

Ana Klašnja naslovila govorice o lepotcu, s katerim se je potikala po Egiptu

Eva Jandl
26. 1. 2022, 19.30
Deli članek:

Lepa balerina Ana Klašnja o svojem ljubezenskem življenju, »pobegu« v tople kraje s kolegom Lucasom Zuschlagom in novih izzivih v baletu.

SNG Opera in balet Ljubljana
Baletnika Ana Klašnja in Lukas Zuschlag kot Romeo in Julija

Naša najbolj znana balerina Ana Klašnja, ki tudi ocenjuje talente v popularni oddaji, se po oddihu v toplih krajih osvežena in z novo energijo pripravlja na novo baletno sezono. »Čez 14 dni imamo premiero Romea in Julije v Operi,« nam je povedala, s čim se ta čas ukvarja. »Potovanje je bilo tudi nagrada za poslovno delo, predstavila sem namreč nove drese za otroke in tudi odrasle,« pravi ponosno.

osebni arhiv
V Egiptu je bila s tremi sodelavci iz Opere, nam je povedala, a sta se le ona in Lucas Zuschlag »važila« po družbenih omrežjih.

In kako ji je uspelo januarja dobiti dopust? »Zelo redko se zgodi, da smo v tem času v Operi prosti. Zaradi posebnih razmer smo bili lansko poletje delavni, zato smo zdaj dobili teden dni dopusta, ki smo ga seveda vsi izkoristili za potovanje na toplo, kolikor daleč se je dalo. V Egiptu je januar mrzel, a je še vedno 24 stopinj, zvečer pa se ohladi. Bili smo v letovišču, ki so ga razkuževali, bili smo cepljeni in nosili smo zaščitne maske, no, zunaj letovišča pa se obnašajo, kot da korona ne obstaja.« Ker je bil takrat tam tudi baletnik Lukas Zuschlag, so nekateri mediji Ani pripisali kar novo ljubezensko zgodbo.

Trenutno je najpomembnejša kariera

»Nisva šla sama z Lukasom, zraven sta bila še kolega in kolegica, le midva sva tista, ki sva se ’važila’ na Instagramu,« se zasmeji Ana. »Sva dolgoletna prijatelja in sodelavca, za nama je veliko lepih predstav, med njimi tudi Romeo in Julija, najina najljubša predstava še zdaj. Takrat, leta 2006, ko sva dobila vlogi Romea in Juije, sva se res zbližala. Ker to drži: na odru si lahko pristen, če imaš res rad človeka, s katerim plešeš. Takrat sva se zbližala in sva dobra prijatelja.« Številni mediji so pisali o njuni romanci, a seveda na tem ni nič, pove Ana, ki sicer o svojem ljubezenskem življenju pravi: »Trenutno se mi zdi bolj pomembna kariera, glede na to, da imamo pred sabo le še nekaj let. S svojim telesom moram delati previdno, da ohranjam profesionalni nivo. Poleg tega imam majhnega otroka, ki se ima za zdaj najbolje z mamico in očijem, tako da izkoriščam ta čas, dokler še želi biti z mano.«

revija zvezde
Dobila je teden dni dopusta in se je odpravila v topli Egipt.