Prva pesem, ki ste jo predstavili z zasedbo Hotel za srečo, govori o prijateljstvu, kar pa je v času epidemije dobilo nov pomen. Se dobite kdaj s prijateljicami na kavi in poklepetate?

Pesem Draga moja je hvalnica prijateljskemu klepetu. Če kdaj, smo v zadnjem letu ugotovili, kako zelo pomembna so za nas druženja. Če si včasih dobil dobro kavo le v ugledni kavarni, lahko zdaj vrhunsko kavo vzameš kar »za s seboj«. Kar se ni spremenilo, pa je dejstvo, da glasba in družba ostajata zdravilo za vsakodnevne težave.

Ste še vedno dejavni v zasedbi MJAV, se z dekleti srečujete?

S to zasedbo smo prisotni predvsem na poročnih obredih ali ob zadnjem slovesu, kjer večinoma prepevamo. Sicer sem na porodniškem dopustu, vmes pa sem se posvetila svojemu projektu, Hotelu za srečo, ki ga tudi lažje usklajujem z družinskimi obveznostmi.

2_ani frece
Osebni arhiv
Ani Frece z možem Romanom in hčerko Mišo

Vam med porodniškim dopustom ob skrbi za še ne enoletno Mišo ostane še kaj časa za glasbo, ste imeli kakšne nastope?

Splošne razmere so nam za nekaj časa dejansko odvzele nastope. Vesela sem, da sem prav v tem času na porodniškem dopustu. Veliko delam za promocijo albuma. Poleti je bilo celo mogoče izvesti nekaj koncertov. Ker sem v tem čudnem času postala mama, se vseeno s situacijo ne obremenjujem toliko, saj bi tako ali tako ta čas preživela doma. Biti mama pa je, kot pravi večina mamic, najlepše. Vredno več kot vsi uspešni projekti, ki sicer napolnijo dušo umetnika. A priti domov in deliti ljubezen s svojimi je nad tem. Vsaj zame.

Je Miša že bila na katerem od vaših koncertov, katero pesem ima najraje?

Miša obožuje pesem Draga moja. Ko je bila stara nekaj mesecev, je bila z menoj na snemanju. Že takrat je v naročju poplesavala na to melodijo. Doma posluša posnetke opere, jazza, rocka in vsega, kar poslušava midva z možem. Otroške in ljudske pesmi ji največkrat igram na klavir in z največjim veseljem tudi že pritiska na tipke. Sama imam rada predvsem predstave. Komaj čakam, da bova lahko šli skupaj na kakšno lutkovno predstavo, kjer je seveda prisotna tudi glasba. Verjetno se bom kdaj kasneje lotila tudi kakšnega projekta za otroke, saj mi je to že od nekdaj zanimivo. A trenutno imam še preveč idej za projekt Hotel za srečo, tako da lepo počasi.