Postala je pravjičarka

Mojca je zapisala zgodbe, ki jih je pripovedovala svojim otrokom

Eva Jandl
24. 11. 2021, 21.28
Deli članek:

Po novem je igralka Mojca Fatur tudi avtorica zbirke pravljic, ki obsega štiri knjige. Pravi, da je zgodbe in pravljice od nekdaj rada poslušala, odkar pa je mama, jih tudi sama pripoveduje.

Miran Juršič
Ponosna Mojca Fatur pravi, da njenih zgodb zdaj ne bodo brali le njeni mulčki.

Mojca Fatur pravi, da je, kot se za igralko spodobi, odigrala ogromno predstav ter posnela precej filmov in televizijskih nanizank. »Po odsluženi (in zasluženi) tretji porodniški sem se odločila za ’frilensersko’ pot. Sem s svojo odločitvijo pomirjena? Absolutno! Več časa imam zase, za družino, za knjige, naravo, umetnost in življenje.« Tako je zdaj napisala zbirko pravljic in vstopila v literarni svet – vse pa se je začelo tako: »V otroštvu sem svoje starše izmozgala do onemoglosti, ko sta mi morala v nedogled pripovedovati zgodbe iz svoje mladosti. In seveda sem se čez dvajset in toliko let znašla v popolnoma enaki situaciji. Ker se mi je pripovedovanje enih in istih prigod začelo upirati, sem si zgodbice začela izmišljevati. Sčasoma so postajale vse daljše in kompleksnejše, in tako se je rodila ideja, da jih za svoje potomce zapišem.«

Mila Fatur Škof
Igralka je presenetila in razkrila, da je napisala zbirko pravljic.

VSAK JE ENE VRSTE LETNI ČAS

Mojca s partnerjem, znanim igralcem Klemnom Slakonjo, s katerim veljata za izjemno povezan par, skrbi za tri otroke, sinova Leva in Ruja ter hčerko Milo, ki jo ima Mojca iz prejšnje zveze. Sama pravi, da je zdaj vstopila v literarni svet, kot je s filmom V leru vstopila v filmski svet.