Wolf

Včasih so mu nosili vino in pršut, zdaj pa je moral odpovedati turnejo

Eva Jandl
23. 11. 2021, 20.30
Deli članek:

Eden izmed nekoč najpopularnejših pevcev slovenske zabavne glasbe Božidar Wolfand Wolf naj bi po 30 letih, kolikor je minilo od zadnje, odšel na novo glasbeno turnejo. Ta je zaradi trenutne situacije odpadla, pojasnjuje Wolf. Vprašali smo ga tudi, ali bi mu kot glasbeniku bilo v Združenih državah Amerike (ZDA), kjer je živel tri desetletja, kaj lažje.

Osebni album
Ima pozitiven pogled na situacijo in čaka, da bo minila.

Prvič po 30 letih načrtujete glasbeno turnejo. Kakšni so občutki?

Glede na to, da sem bil na zadnji turneji leta 1992, je celotna priprava na mojo novo turnejo vsekakor vznemirljiva. Uživam v času s svojim bendom na vajah, kjer moje pesmi dobivajo novo preobleko. Kljub svojim letom se počutim mladostno in sem poln življenjske energije ter komaj čakam, da spet stopim na odre in odpojem svoje note vsem mojim fenom.

Vendar so zaradi situacije koncerti odpadli, kajne?

Ujeli smo ga med snemanjem novega videospota, sicer pa je bil Božidar v 80. letih prejšnjega stoletja velika zvezda najprej s skupino Rendez-Vous, potem pa še kot samostojni izvajalec. Njegove so uspešnice Oh, ne, Cherie, ne laži mi, Angel varuh, Koliko solz. Pozneje se je preselil v ZDA in se lani po skoraj treh desetletjih vrnil. 

Na žalost živimo v zelo nenavadnem času in nas, glasbenike, omejujejo odloki, ki nam povzročajo tono težav in stroškov pri organiziranju koncertov. Posledično sledijo odpovedi, saj finančno s samo polovico zmogljivosti dvoran ni možno pozitivno poslovati. Žalosti me, da sem moral vse koncerte odpovedati. Nadomestne datume in še nekaj novih koncertnih lokacij bom objavil kmalu.

Se spominjate svoje zadnje turneje pred 30 leti, kje ste peli in kaj? Se je zgodilo kaj posebnega?

Ne spomnim se točno, kje je bil takrat moj zadnji koncert, a se še vedno rad spominjam dobrih ljudi, ki so obiskovali moje nastope. Večkrat se je zgodilo, da so v tistih časih oboževalci prinesli kakšen sodček domačega vina in pršut ali gibanico v znak spoštovanja in izkazovanja globokih občutkov do moje glasbe. To mi je res ostalo globoko v spominu.

Polni načrtov ste se vrnili iz Združenih držav Amerike. Vendar zdaj glasbenike že nekaj časa zaustavlja korona.

Kot sem že rekel, korona je nekaj, s čimer moramo živeti vsi. Tudi jaz sem jo pred kratkim prebolel in moram reči, da ni bilo enostavno, saj je zares težka bolezen. A upam, da bo tako kot druge podobne bolezni tudi ta kmalu minila.

Menite, da bi vam bilo v ZDA glede situacije s covidom lažje?

Ne, tudi tam je situacija enako kritična in težka. Tam se okuženi, tako kot mi tukaj, borijo za svoje zdravje in nekateri celo za svoje življenje.

Kakšni so vaši načrti za naprej?

Načrti so: pozitivna energija, živeti za danes in premikanje v lepšo prihodnost, pisanje in snemanje novih pesmi v upanju, da bodo ljudem všeč.