ne dovolijo ji zanositi

Prisilno zadrogirana, brez telefona in potnega lista; Britney Spears razkrila zlorabo njenih skrbnikov

B.K.
24. 6. 2021, 09.27
Posodobljeno: 24. 6. 2021, 09.48
Deli članek:

V včerajšnji sodni obravnavi glede sodnega skrbništva nad premoženjem in osebo Britney Spears, je pevka razkrila mračne podrobnosti iz njenega življenja.

Profimedia
Britney Spears

Priljubljena ameriška pevka Britney Spears je včeraj sodelovala sodni obravnavi, v kateri želi z mesta skrbnika odstaviti svojega očeta Jamesa Spearsa, ki že 13 let nadzoruje njeno življenje in kariero. V dolgem pričanju je na račun očeta in vodstvo njene ekpie navrgla nekaj šokantnih obtožb. Tako jih obtožuje, da jo finančno izkoriščajo, nadzorujejo vse vidike njenega življenja in jo celo silijo v jemanje psihoaktivnih substanc.

Britney, ki se obravnav sicer ne udeležuje, je včeraj na sodišče prišla pripravljena. Napisan je imela dolg govor, v katerem je razkrila podrobnosti sodnega skrbništva njenega očeta nad njo in posledice, ki jih ta nadzor ima na njeno vsakodnevno življenje. Sodnico Brendo Penny je prosila, naj se sodno skrbništvo nad njo in njenim premoženjem po 13 letih zaključi.

Odvzeli so ji vse možnosti za samostojno življenje

Spearsova je ob tem dejala, da jo je vodstvo njene ekipe, ki poroča njenemu očetu, sililo, da je delala dolge ure, brez prostih dni, podrejati se je morala vsem njihovim zahtevam, onemogočili pa so ji dostop celo do njenega mobilnega telefona, kreditne kartice, vozniškega dovoljenja in potnega lista. “Temu stanju je podobna samo še trgovina z ljudmi,” je dejala obupana pevka.

Prisilno na psihiatričnih zdravilih

V govoru je pevka zatrdila tudi, da mora jemati psihiatrična zdravila, pri čemer jo stalno preverjajo, njen psihiater pa ji je na ukaz vodstva njene ekipe predpisal zdravilo litijev karbonat, ki je droga popolnoma druge vrste kot tiste, ki jih je bila navajena. Menjava terapije jo je zmedla, počutila se je pijano in ni mogla govoriti s svojima staršema. “A že od začetka nisem hotela biti na tem,” je dejala.

Ne dovolijo ji zanositi

Spearsova je sodnici povedala tudi, da se želi znova poročiti, ima namreč partnerja, in imeti otroka, a tega ne more, saj ima vstavljeno kontracepcijsko spiralo, njeni skrbniki pa ji ne pustijo, da bi šla k zdravniku, da bi ji jo odstranil in ji omogočil nosečnost. “To skrbništvo mi povzroča več škode kot koristi,” je dejala Spearsova.

“Lagala sem in svetu dejala da sem v redu in srečna. A to je laž. Zdaj vam govorim resnico, razumete? Nisem srečna. Ne morem spati. Tako sem jezna. To je noro. Depresivna sem, vsak dan jočem. In to vam govorim zato, ker ne morem razumeti, kako kalifornijske oblasti ne storijo popolnoma nič, čeprav sem vam vse to povedala,” je po letih tišine dejala pevka.

"Gospa, delam že od 17. leta. Nikamor ne smem, razen enkrat na teden v pisarno. Resnično verjamem, da je to skrbništvo nasilno in gospa jaz mislim, da je takšnih skrbništev na tisoče. Želim, da se to skrbništvo preneha," je še dejala sodnici.

Sodišče je Britney Spears leta 2008 odredilo sodno skrbništvo, saj naj sama ne bi bila sposobna skrbeti zase in upravljati s svojim premoženjem. Skrbništvo sta takrat dobila njen oče James in odvetnik Andrew Wallet, a je slednji pred dvema letoma od svojih dolžnosti odstopil in odtlej je oče edini legalni skrbnik njene osebe in njenega 60 milijonov ameriških dolarjev vrednega premoženja.