Ina Shai

Martina spakirala kovčke in se odselila, zdaj jo daje domotožje

Eva Jandl
23. 6. 2021, 20.30
Posodobljeno: 23. 6. 2021, 20.39
Deli članek:

Pred šestimi leti je pevka Martina Šraj, ki zdaj nastopa pod imenom Ina Shai, spakirala kovčke in se preselila v Veliko Britanijo, kjer je ustvarjala glasbo in našla ljubezen. Se bo zdaj, ko je samska, vrnila v domovino in nadaljevala glasbeno kariero doma?

revija zvezde
Rada je v Londonu, a doma je najlepše.

Martina Šraj se je širni Sloveniji prvič predstavila na Emi 2010, leto kasneje pa je navdušila v oddaji Slovenija ima talent. Potem je študirala glasbo v Londonu in tam ostala, se zaljubila in ustvarjala glasbo. »Takoj pred začetkom epidemije sem se usedla na zadnje možno letalo in priletela v Slovenijo, saj je bilo vse tako negotovo in nisem želela tvegati, da bi se komurkoli doma kaj zgodilo, jaz pa bi bila zaprta v Londonu. No, tako sem dobrih pet mesecev preživela doma z družino. V Londonu je zdaj vse bolj ali manj odprto, a še vedno zelo negotovo zaradi vseh teh različic virusov, ki prihajajo, zato se lahko vse zelo hitro spremeni,« nam je še povedala o trenutni situaciji. Pa se bo vrnila v domovino? » Čeprav mi življenje v Londonu zelo ustreza, sem ugotovila, da imam v zadnjih mesecih večkrat domotožje,« je odgovorila.

Revija Zvezde
Martina Šraj je doma nastopala na festivalih, nato pa se odločila zavzeti Veliko Britanijo.

SREČNO SAMSKA

Zdaj je nase spet opozorila z novo pesmijo z naslovom What is (Kaj je), kjer govori o ljubezni, zato smo jo poklicali v London. »Trenutno sem srečno samska, sem pa pesem napisala, ko sem bila še v zvezi, zato je bila ta navdih za pesem. Zanimivo, da sem se že takrat spraševala, 'If this ain't real love, then what is?' – Če to ni prava ljubezen, kaj je? – No, zdaj mislim, da imam odgovor, in to je ljubezen do samega sebe, do življenja, biti hvaležen za vsak dih in živeti življenje s polno žlico. Nihče ni na tem svetu večno, in to se moramo vsak dan opomniti.«