podprla jo je tudi mama

Britney Spears se boji svojega očeta in ne bo več nastopala

B.K.
11. 11. 2020, 10.11
Posodobljeno: 11. 11. 2020, 21.27
Deli članek:

Ameriška pevka ne bo več nastopala, dokler bo njen oče imel nad njo zakonito skrbništvo.

Profimedia
Britney Spears

Britney Spears se boji svojega očeta in ne bo nadaljevala s svojo kariero, dokler bo imel oče nad njo zakonito moč, je v torek na sodišču dejal njen odvetnik.

Sodnica višjega sodišča v Los Angelesu Brenda Penny na torkovi boravnavi Jamesa Spearsa ni razrešila skrbništva nad njegovo hčerko. James preko instituta skrbništva že 12 let nadzoruje njeno življenje in kariero.

Sodišče je namreč leta 2008 za Spearsovo odredilo sodno skrbništvo, saj da sama ni bila sposobna skrbeti zase in upravljati s svojim premoženjem. Skrbništvo sta takrat dobila njen oče James in odvetnik Andrew Wallet, a je slednji lani od svojih dolžnosti odstopil in odtlej je oče edini legalni skrbnik njene osebe in njenega 60 milijonov ameriških dolarjev vrednega premoženja.

"Moja varovanka me je obvestila, da se boji svojega očeta," je odvetnik pevke Samuel D Ingham dejal sodnici. "Ne bo več nastopala, če bo ji bo oče vodil kariero."

Njeno premoženje rešil iz dolgov

Odvetnica očeta Vivian Lee Thoreen je v zagovor Jamesu Spearsu dejala, da ima je njegovo skrbništvo neoporečno in da je pevkino premoženje rešil dolgov.

Sodnica je sicer odobrila, da bo poleg Spearsa skrbnik njegove hčere po novem še sklad Bessemer Trust.

Britney je sicer priznala, da je bilo skrbništvo zanjo potrebno in ji je verjetno rešilo kariero, a zdaj ima tega dovolj.

Podprla jo je tudi mati

Pevkina mati in nekdanja Jamesova žena Lynne Spears pa je preko svojega odvetnika sporočila, da meni, da sodišče njene hčere ne bi smelo siliti, da uboga nerazumne zahteve svojega očeta. razmerje med očetom in hčerko je označila za "strupeno".