Maja Založnik

Je pod masko nune pela ali smo slišali posnetek?

Eva Jandl
26. 3. 2021, 06.55
Deli članek:

V oddaji Kdo si ti? Zvezde pod masko je Maja Založnik kot nuna pokazala svoje izjemne vokalne sposobnosti, te pa so opazili tudi v tujini. Kaj še počne mamica 15-mesečne Arwen?

Osebni arhiv
Pod masko je bilo vroče in klavstrofobično, je še povedala in nam jo pokazala, bilo bi nemogoče peti v živo.

Maja Založnik je znana kot izjemna vokalistka, kar je dokazala tudi v oddaji Kdo si ti? Zvezde pod masko, v kateri je priredila pravo zabavo nun. Oblečena je bila namreč v nuno. »Odzivi na moj nastop so super, dobivam pozitivne kritike. Nekateri so takoj prepoznali moj vokal, ostali pa so me hitro spregledali,« je povedala Maja, ki je pela v kar treh jezikih. »Nemščino sem se učila in jo obvladam, kot tudi angleščino, italijanščino sem obnovila. Rastemo le, če poskusimo nove stvari, zato sem se tega izziva zelo razveselila. Naj povem, da smo vokale posneli posebej v studiu, saj bi bilo pod masko in obleko nemogoče peti. Bila je zelo klavstrofobična in komaj sem dihala, tako da so mi pod obleko vpihavali zrak. Smo pa v Budimpešto, kjer se je oddaja snemala, odšli vsi skupaj, saj hčerko Arwen še dojim.«

Luka Rebol
Maja pravi, da komaj čaka, kaj vse ji bo to leto še prineslo.

Sodelovanje s Švedi

Maja je pred 15 meseci postala mama in pravi, da je deklica shodila pred mesecem dni. »Zdaj hodi po stanovanju, odpita predale in poskrbi, da nam nikakor ni dolgčas. Decembra naj bi šla v vrtec, vendar je zaradi epidemije ostala doma in bo šla šele septembra, saj sva oba z Markom doma, na čakanju. On je kuhar, jaz pa sem samostojna podjetnica in dobivam pomoč,« je dejala Maja, ki ostaja optimistična. »Zelo se veselim, kaj vse bo še to leto prineslo. Zdaj snemam novi singl, sodelujem s skupino iz Švedske, izdali bomo pesem v slovenščini in angleščini.« Kako je prišlo do tega sodelovanja? »Imam producenta z Ibize. Ko sem pred leti pela na ladjah križarkah, smo se ustavili tudi na Ibizi. Tam sem ga spoznala osebno in od takrat sva v stiku, tako me je tudi spoznal s švedskimi glasbeniki in organiziral snemanje. Veselila sem se, da bomo letos poleti leteli na Ibizo,« se je nasmehnila.