Zabava

Pesmi, ki pri ljudeh povzročajo čustveno reakcijo

N.S.
25. 3. 2021, 21.05
Deli članek:

Radio Salomon je z ekipo pod taktirko Deana z umetniškim imenom Dean on the Mike prepoznaven po tem, da večkrat prvi v Sloveniji predstavi svojim poslušalcem kakšno pesem, ki postane pozneje prava uspešnica in se začne mnogo pozneje predvajati po ostalih radijskih postajah v Sloveniji.

Arhiv Deana Windischa
Dean Windisch zna pričarati zabavo, da se kar kadi!

A čudežnega recepta, ki bi z gotovostjo pomagal napovedati glasbeni hit oziroma uspešnico, žal ni, pravi priljubljeni glasbenik.
»Je pa res, da je mogoče pri teh predvidevanjih, kot pri vseh ostalih v življenju, s pomočjo izbora podatkov z veliko verjetnostjo napovedati, da bo pesem najprej postala prepoznavna, kar je osnova, da bo čez čas morda celo hit,« je povedal priljubljeni Dean on the Mike, ki je v Sloveniji lani denimo na Radiu Salomon prvi predstavil pesem Jeruzalema, pred leti pa tudi Shallow, ki sta jo zapela Bradley Cooper in Lady Gaga, ter Despacito in celotno raggaetonmanijo.

GLASBA POVZROČI ČUSTVENO REAKCIJO

»Ljudje so samo z enim klikom oddaljeni od vseh mogočih informacij in posledično ob pridobivanju informacij prepoznajo, kdo živi za glasbo, jo čuti in izbira za njih, kdo pa samo pregleduje statistične podatke, ki so bolj ali manj samo številke in črke na papirju, brez čustev. A vendar glasba povzroča čustva oziroma čustveno reakcijo,« je prepričan Dean, ki je obenem razkril delček svojega recepta. »V vseh letih sem za Radio Salomon vedno izbiral glasbo, ki bi jo tudi sam poslušal v avtu oziroma kjerkoli je to mogoče. V bistvu živim Radio Salomon. Morda pa je to recept, da se ne sprenevedaš, ampak si to, kar si,« je dodal radijec. 

Revija Zvezde
Priljubljeni radijski voditelj in urednik Dean Windisch živi za svoje delo.