EKSKLUZIVNO

Prvi komentar Bojana Emeršiča glede bodeče neže in "nečastnega" naziva

N.S.
4. 3. 2020, 18.39
Posodobljeno: 4. 3. 2020, 18.48
Deli članek:

Priljubljeni igralec Bojan Emeršič se je pridružil nizu prejemnikov tega nečastnega naziva "bodeča neža", za najbolj seksistično izjavo leta. Za nagrado sta bili letos nominirani kar dve Emeršičevi izjavi.

Profimedia
Bojan Emeršič

Igralcu, voditelju in vsestranskemu umetniku Bojanu Emeršiču je nečastni naziv prinesla izjava, ki je bila 24. januarja letos objavljena v Delovi prilogi Vikend: »Ni mi namreč všeč pretirana emancipacija zadnjih 15 let, ženske se borite za svoje pravice, ki pa jih že imate. To vpliva tudi na erotiko, kar pa ni prav, saj smo moški in ženske drugačni. Moški je od nekdaj lovec, zdaj pa izgublja svojo primarno vlogo.« V utemeljitvi nominacije je kolektiv Rdeče zore zapisal naslednje: »Izjava kaže na pomanjkljivo razumevanje tako enakosti med spoloma kot tudi prizadevanj žensk za enake možnosti in napeljuje, da borba za pravice žensk neposredno ogroža doživljanje (moške) spolnosti.«

miran juršič
Bojan Emeršič

Bojanov komentar

"Nagrado" je za Novice Svet24 komentiral tudi dobitnik sam:  »Kot prvo me zanima, kje lahko prevzamem to “laskavo” nagrado. Upam tudi, da je v obliki kakšne lepe broške, jo bom z veseljem nosil. Kar pa se tiče erotike med moškim in žensko, je moje mnenje zelo enostavno in je treba tudi mojo nagrajeno in nekoliko iz konteksta vzeto izjavo razumeti na podlagi tega: Erotika med moškim in žensko je nekaj najbolj primarno človeškega in temelji ravno na naši drugačnosti (ne enakosti). Dolžnost vseh nas, ki živimo zdravo erotično življenje, pa je, da ob uresničevanju svojih želja znotraj erotike, ne prizadanemo drug drugega. In tukaj mislim na oba spola enakopravno. Obenem vabim vse prizadete ob moji izjavi na debato in kavo – z veseljem plačam jaz, ampak tudi če si enakopravno razdelimo račun, ne bom nič užaljen.« je komentiral vedno zabavni Emeršič.