Slovenija

Jelinčič govoril kar o streljanju na migrante

B.K.
4. 3. 2020, 18.42
Posodobljeno: 4. 3. 2020, 18.46
Deli članek:

Poslanec Zmago Jelinčič Plemeniti je v torek pred novinarji v Državnem zboru govoril o streljanju na migrante.

STA
Zmago Jelinčič

 "Jaz mislim, da je vse povedal tisti poljski poslanec. Če bodo migranti napadli našo mejo, bomo streljali," je dejal Jelinčič na vprašanje novinarja, kaj pričakuje, če bo prišlo do novega migrantskega vala.

Jelinčič je imel v mislih nedavno izjavo Dominika Tarczyńskega, poslanca poljske vladajoče stranke Pravo in pravičnost, poroča portal necenzurirano.si. "Imam sporočilo za vse ilegalce. Če ne želite biti potisnjeni nazaj, aretirani ali ustreljeni, potem ne pridite na naše meje. Če ne boste prišli na poljsko mejo, ste varni," je Tarczyński povedal za kanal turške javne televizije TRT World.

Jelinčič je kasneje razložil, da misli, “da je državo treba braniti z vsemi sredstvi, včasih tudi s streljanjem. Če napade policista kdo z orožjem, mačeto ali celo ubije, jaz upam, da ga bo tisti policist, ki je tam zraven, ustrelil,” je dejal poslanec in predsednik Slovenske nacionalne stranke.

To ni prvič, da Jelinčič razpihuje sovraštvo. Novembra 2018 je v državnem zboru govoril, da "migranti režejo glave, posiljujejo mladoletne otroke vseh spolov, koljejo po ulicah". Šlo je za popolno izmišljotino, saj po uradnih podatkih policije po begunskem valu leta 2015 ni prišlo do porasta nasilnih kaznivih dejanj, v katere bi bili vpleteni tujci, še pišejo na necenzurirano.si