maxicom

Kudić priznal davčno utajo in pranje denarja, dobil šest let in pol zapora

B.K./STA
4. 3. 2020, 15.57
Posodobljeno: 4. 3. 2020, 16.01
Deli članek:

Nekdanji direktor podjetja Maxicom Zlatan Kudić, ki je bil tudi eden največjih davčnih dolžnikov v Sloveniji, je na ljubljanskem okrožnem sodišču danes priznal krivdo za očitana kazniva dejanja očitke davčne utaje in pranja denarja ter dobil šest let in pol zaporne kazni.

PU Ljubljana
Zlatan Kudić

Tožilstvo je v obtožbi Zlatanu Kudiću in še dvema soobtoženima očitalo davčno utajo in pranje denarja ter uničevanje poslovnih listin, ker da je prikazoval domnevno fiktivne posle med povezanimi podjetji in na tej podlagi od finančne uprave zahteval večmilijonsko vračilo davka na dodano vrednost, poročata spletna portala 24ur in Slovenske novice.

Podjetje Maxicom je od leta 2012 v stečaju, finančna uprava pa je s stečajem postala upnik, a terjatve nikoli niso bile poplačane. Podjetje je bilo nato leta 2017 izbrisano iz sodnega registra, izbrisanega podjetja pa ni mogoče terjati.

Policija je sicer lani za Kudićem razpisala tiralico in ga prijela na silvestrovo, po poročanju Televizije Slovenija neuradno kar v središču Ljubljane.