Televizija Veseljak

Iskreno - Nova sezona, nove iskrene zgodbe

P.R.
4. 3. 2020, 09.01
Posodobljeno: 4. 3. 2020, 11.24
Deli članek:

Na televiziji Veseljak vsak četrtek ob 21. uri (ponovitev nedelja ob 17. uri ter sreda ob 10. uri) spremljate oddajo Iskreno, ki to pomlad teče že v peti sezoni.

Radio Veseljak
Maja Oderlap

Gostiteljica Maja Oderlap, ki smo jo spremljali v šovu Znan obraz ima svoj glas,  v goste povabi tako prepoznavne obraze, kot tudi tiste povsem običajne ljudi, vse pa povezuje eno: iskreno spregovorijo o svojem življenju, navadah, dobrih in slabih lastnostih,  preizkušnjah ter tudi o svojem delu. V pretekli sezoni so bili iskreni tudi Sašo Avsenik, Špela Rogelj, Miha Deželak, Alfi Nipič, Hermina Šegovc, Miro Klinc in drugi znani in manj znani obrazi. »Vesela sem, da se je oddaja pri gledalcih tako dobro prijela.  V preteklostih smo jih posneli preko 50. Številne Slovenke in Slovenci so pripravljeni del svojega življenja deliti z javnostjo. Dotikamo se najintimnejših področij kot so ljubezen, zaupanje, prevare,  strah, zdravje, otroštvo, stresne situacije in še kaj ... Verjamem, da to gledalce še posebej zanima. Vsi se dan danes srečujemo s podobnimi zgodbami, o katerih je treba govoriti na glas. In nenazadnje smo vsi »krvavi pod kožo«, z izzivi takšnimi in drugačnimi se srečujemo vsi.  A treba je dvigniti glavo in slediti svojim sanjam, tudi takrat, ko v življenju ni najbolj enostavno« pravi Maja Oderlap, ki obljublja, da bodo v goste tudi to pomlad prišli zanimivi sogovorniki.

Največji strah Zlatka Dobriča je letenje!

Zlatko Dobrič je eden izmed tistih glasbenikov, ki je nekoč razprodal največje slovenske dvorane, skladba Ne joči Ančica je bila prodana v 100.000 izvodih.  Starejši gledalci se ga gotovo spomnite ko je kot deček nastopil v znani slovenski nadaljevanki Utonilo je sonce, v glavni vlogi Kukavičjega Mihca. Profesionalno se je z glasbo pričel ukvarjati konec osemdesetih. Danes na glasbenem parketu ni več tako aktiven, predvsem se posveča gostinstvu, med drugim pa je tudi ponosni dedek. Z vnukom rada spremljata nogomet, v katerem je bil kot vratar nekoč prav tako uspešen. Sicer pa je Zlatko Maji zaupal tudi, da se ekstremno boji letenja; zato njegova potovaja potekajo predvsem z avtomobilom. Kaj je še povedal o zasebnem življenju, krivicah in glasbi izveste v oddaji v prvi oddaji nove sezone,  ki bo na sporedu v četrtek, 5. marca ob 21. uri.

Radio Veseljak
Zlatko Dobrič

Peter Fink je velik oboževalec avtomobilov

Petra Finka je za glasbo nekoč navdušil oče. Zdaj z ansamblom nastopa že skoraj 30 let. Priznava, da je izjemno sramežljiv človek – sploh kar se tiče dogajanja za odrom. Mož in oče treh hčera, je danes tudi že dedek. »Pravijo, da na vnuke gledaš drugače, kot na svoje otroke oz. občutek je nekoliko drugačen. Več imaš časa. Pri svojih otrocih si še popolnoma vpet v gradnjo, pa v delo ... Potem pa je res drugače« priznava Peter, ki ob enem iskreno pove, da rad živi s svojimi dekleti in da je v preteklosti redko povzdignil glas nad njimi. Ste vedeli, da je velik ljubitelj avtomobilov in vsega kar je povezano z njimi? Podobnosti bo razkril v oddaji Iskreno, v četrtek, 12. marca ob 21. uri.

Radio Veseljak
Peter Fink

Alenka Košir: »Včasih sem bila kronično utrujena.«

Življenje žensk je danes nekoliko drugačno kot je bilo nekoč. Vse stremi k popolnosti. Pa morajo ženske res biti popolne na vseh področjih? Pri otrocih, v gospodinjstvu, službi, športu? O tem in še o drugih temah je Maja kramljala s športno pedagoginjo Alenko Košir. Ste vedeli, da je Alenka v mladosti deset let trenirala ritmično gimnastiko? In večkrat dosegla naslov prvakinje Slovenije v vseh kategorijah ter bila uspešna tudi mednarodno? Kje najti motivacijo, kako se »spraviti s kavča« in del dneva porabiti zase, za gibanje, za zdravo življenje? O tem bo tekla beseda v oddaji Iskreno, v četrtek, 19. marca ob 21. uri. Alenka bo razkrila kako to ob materinstvu treh otrok uspeva njej. Res ni vse v popolnosti, ampak v dobri organizaciji? Ne zamudite oddaje.

Radio Veseljak
Alenka Košir

Milan Kamnik o Koroški, cesti in goveji »župi«

Milan Kamnik je eden bolj znanih kantavtorjev pri nas. Ljubitelj country-ja je zavedni Korošec, ponosen na svoj dom in korenine, zato so njegove pesmi predvsem v koroškem narečju. Pravi, da brez narečja ni jezika. Glasbeno se ni nikoli pustil zmanipulirati. Koroško srce in koroška trma ga s ponosom vodita skozi življenje. Lani so ga Korošci nagradili z laskavim nazivom Koroška osebnost leta. Kamnik je bil tudi eden izmed prvih medijskih podpornikov projekta Hoč'mo cesto in ob enem še njen ambasador. Z Majo sta debatirala tudi o zgodnjem vstajanju, o tem kako skuha dobro govejo »župo« in beseda pa je tekla tudi o koroški trmi.

Iskreni odgovori vas čakajo v četrtek, 26. marca ob 21. uri na TV Veseljak.

Radio Veseljak
Milan Kamnik