Spoznajte konkurenco

Srbija na Evrovizijo s »hurikanom« treh deklet

N.S.
3. 3. 2020, 20.55
Deli članek:

Minuli konec tedna je bilo na Balkanu zelo pestro, saj je najprej na Hrvaškem potekala Dora, dan kasneje pa še se srbska Beovizija, kjer so izbrali svoje predstavnike ze Evrovizijo.

Instagram
Srbske lepotice stavijo na vse svoje atribute.

V Rotterdam maja letos tako potujejo pevec Damir Kedžo in hudo seksi ženski trio Hurricane.

V hrvaški Opatiji, kjer se je pred leti odvila čisto prva Dora, ki je bila v primerjavi z dandanes nekoč res glamurozna prireditev, so naši sosedje izbrali 32-letnega Damirja Kedža, ki je za las premagal drugouvrščeno Mio Negovetić. Na koncu sta imela oba enako število točk, a ker je imel Damir več točk pri ljudstvu (ki ima vedno prav), je osvojil najprestižnejšo hrvaško glasbeno nagrado. V Rotterdamu bo tako v istem večeru kot naša Ana Soklič prepeval pesem Divlji vjetre.

Srbske lepotice vzbudile pozornost

A bolj kot hrvaške Dore se je Balkan veselil letošnje Beovizije, ki velja za pravo parado kiča in evrovizijskega pompa. V Beogradu je tako slavila skupina Hurricane s pesmijo Hasta La Vista. Gre za zasedbo treh deklet, ki je nastala pred tremi leti, sestavljajo pa jo Sanja Vučić, Ivana Nikolić in Ksenija Knežević. Vodilna pevka skupine Hurricane Sanja Vučić bo na izboru Pesem Evrovizije nastopila že drugič. Prvič je Srbijo zastopala leta 2016 v Stockholmu, kjer se ji je uspelo prebiti v veliki finale, v katerem je zasedla 18. mesto. Tudi Ksenija Knežević je že izkusila evrovizijski oder. Pevka črnogorskega rodu je leta 2015 na njem nastopila kot spremljevalna pevka svojega očeta Nenada z vzdevkom Knez. Skupaj sta prišla do finala, v katerem sta končala na 13. mestu. Za Ivano pa bo tokratni evrovizijski nastop prvi, saj se je večino življenja ukvarjala s plesom in bila večkratna državna prvakinja, pevsko kariero pa je začela šele pred štirimi leti.