Najmlajši dobitnik v tej kategoriji

Dobitnik oskarja obtožen posilstva 14-letnice, serija ukinjena po prvi sezoni?

J.P.
3. 3. 2020, 12.39
Posodobljeno: 3. 3. 2020, 12.53
Deli članek:

Ona ima dovolj ignoriranja, on trdi, da gre zgolj za izsiljevanje.

Profimedia
Timothy Hutton

Televizijska hiša Fox naj bi po prvi sezoni ukinila serijo Almost Family, potem ko je Sera Johnston, nekdanja manekenka, včeraj ameriškega igralca Timothyja Huttona obtožila, da jo je posilil, ko je imela le 14 let, poroča Daily Mail. Zaenkrat še ni znano, če je to razlog za odločitev televizijske hiše. 59-letni dobitnik oskarja je sicer obtožbe zanikal.

On in njegov prijatelj

Danes 50-letna Kanadčanka trdi, da sta se spoznala leta 1983 v Vancouvru in da je bila s še dvema osebama povabljena v njegovo hotelsko sobo. Tam naj bi jo takrat 22-letni Hutton in eden od njegovih prijateljev napadla in posilila.

Hutton je oskarja dobil za stransko moško vlogo v filmu Navadni ljudje. Je najmlajši dobitnik v tej kategoriji.

Na sodišču je ukrepala šele leta 2017. Zahtevala je 1,5 milijona ameriških dolarjev (1,3 milijona evrov), a sta se obe strani na koncu pogodili za 135.000 ameriških dolarjev (119.000 evrov). A tudi iz tega ni bilo nič, saj si je premislila in zahtevala, da igralec napad prizna. Huttona je nato leto dni pozneje prijavila vancouvrski policiji. Preiskava še poteka.

Včeraj je spregovorila za Buzzfeed, saj je prepričana, da jo ignorirajo. Odzval se je igralčev odvetnik, ki je dejal, da je Hutton sploh ne pozna in da gre zgolj za izsiljevanje.