SORODNE DUŠE

Marko Miladinović: "Vedno sem si želel postati prepoznaven obraz in ime"

E.J.
23. 10. 2019, 20.50
Deli članek:

Igralec, tekstopisec, kreativec in gurman Marko Miladinović o vseh svojih strasteh, še posebej o košarki, ki jo je treniral kar sedem let, in o dveh novih prijateljicah.

Promo foto
Pravijo mu tudi Mile, najbolj ga poznamo iz filmov Jebiga, Šiška Deluxe, nastopil je tudi v seriji Dragi sosedje.

Edini moški žirant oddaje Znan obraz ima svoj glas, Marko Miladinović (49), je igralec in kreativec. Trenutno sedi ob dveh damah v žiriji popularnega šova, in kot pravi, se v ženski družbi počuti odlično. »Nisem ju poznal od prej, ampak zdi se, da se poznamo že celo večnost. Saj ste že slišali za sorodne duše? Onidve sta dva moja stara prijatelja v formi čudovitih in prelepih oseb. Nismo imeli še priložnosti, da bi se družili zunaj okvira oddaje, a to je v planu. Ne skrbite,« pravi o igralki Lari Komar in pevki Lei Sirk. Trdi, da je sam sicer povprečen gledalec televizijskih šovov, pa vendar: »Šov Znan obraz ima svoj glas mi je bil pri srcu, tako kot tudi Zvezde plešejo. Takšni šovi so dobri. Treba jih pogledati brez cinične distance. Tukaj se ljudje trudijo in ustvarjajo vsebine, ki so več kot samo gledljive.«

Osebni arhiv
Marko podpisuje svojo knjigo; napisal je namreč vodič po najboljših restavracijah v prestolnici.

»Da bi komentator povedal moje ime!«

Verjetno se ga spomnite iz filma Jebiga, ki je bil posnet leta 2000. Kaj se je spremenilo od takrat? »Spremenilo se je vse in nič. Imam bolj sive lase in več znanja in izkušenj. Sicer pa sem film nazadnje pogledal pred desetimi leti. Kot vedno pa nisem ravno ljubitelj gledanja sebe na televiziji. Imam ta butasti občutek, da bi se dalo bolje.« No, na velikih platnih pa ga lahko gledate v filmu Košarkar naj bo 2, kjer igra trenerja košarke. In tudi sam je velik ljubitelj tega športa. »Sedem let sem treniral košarko. Užival sem v športu in si vedno želel, da bi postal prepoznaven obraz in ime na televiziji. Imel sem svoje idole in si želel, da bi moj dedek ob gledanju prenosa tekme slišal moje ime s strani komentatorja. Šport je prelepa stvar in pomembno je svoje bližnje spodbujati k temu,« še pravi Marko.

Marko Vavpotic / M24
Predstavo Seks nasveti od A do Ž je Marko zaigral z lepo Nadiyo Bychkovo in Primožem Vrhovcem.

Služim s pisanjem!

O svojem poklicu Marko Miladinović pove: »Sem 'copywriter'. Služim denar s pisanjem. Tako idej kot sloganov ali nazivov novih blagovnih znamk, izdelkov in storitev, ki si jih izmislim sam. Tako sem recimo napisal in sam izdal knjigo Ljubljana Well Done, ki je vodič po najboljših restavracijah po Ljubljani, in si zamislil novo pijačo, ki bo na voljo celotnem trgu nekdanje Jugoslavije. Z bratom sva zasnovala projekt JUS, ki predstavlja serijo grafik tehničnih izdelkov iz nekdanje Jugoslavije. Tu najdete lahko tomos automatica, Iskrin telefon, fička ali traktor Tomo Vinković.«

M24/R.R.
Kar sedem let je Marko treniral košarko, zato z vlogo trenerja košarke v novem filmu ni imel težav.

Ne le da je izdal knjigo o najboljših ljubljanskih restavracijah, tudi sam rad stopi pred štedilnik. »Čeprav je to kliše, ampak zares sem mojster za testenine. Ne teh, ki jih pripravlja Jamie Oliver (z vsem spoštovanjem), to ni čisto realno. Testenine so strast in zahtevajo, da se učiš okoli 20 let. No, razen če si Italijan. Pri njih to deluje drugače. V Italiji ješ dobre testenine skoraj povsod. Ne bi razkrival, vendar gre za drobne detajle, ki pa so zelo pomembni. Na primer uporaba vode, v kateri so se testenine kuhale. Nadaljevanje prihodnjič,« obljublja Marko. 

Osebni arhiv
Markova družbena omrežja so polna fotografij hrane, ki jo pripravi sam ali pa poje v gostilnah.