Kako zelo si želita v Afriko?

Harry in Meghan bi se selila, kar bi ju lahko stalo kraljevih nazivov

J.P.
23. 10. 2019, 08.45
Posodobljeno: 23. 10. 2019, 12.34
Deli članek:

Selitev za kraljevi par ne bi bila tako preprosta. Premagati bi morala kar nekaj preprek.

Profimedia
Princ Harry in Meghan Markle bi korenine pognala v Afriki.

Vojvoda in vojvodinja Sussekška sta v odmevnem dokumentarcu Harry & Meghan: An African Journey, izrazila željo, da bi si ustvarila življenje v Republiki Južna Afrika. Kar pa ne bo preprosto, je za novozelandsko pogovorno oddajo povedala kraljeva korespondentka Victoria Arbiter.

Logistika in favoriziranje

Začenši z logistiko. Čeprav imata oba precej pod palcem, bo za njuno varnost plačeval britanski ali južnoafriški davkoplačevalec? Kot je dejala Arbiterjeva, nihče s tem ne bi bil pretirano zadovoljen. Sledi favoriziranje. Je primerno, da si kraljevi par namesto katere od 16 držav Skupnosti narodov, ki jim je glava kraljica Elizabeta II., izbere katero drugo od skupno 53, ki so "zgolj" republike ali pa imajo drugega monarha? Po poznavalkinem mnenju je za princa Harryja in Meghan Markle edina možnost, da se odpovesta svojim kraljevim naslovom, če se res hočeta preseliti v Republiko Južna Afrika.

Cape Town 

Harry je v omenjenem dokumentarcu dejal, da trenutno ne ve, kje v Afriki bi lahko živela njegova družina. "Ravno smo prišli iz Cape Towna, ki bi za nas bil izjemen kraj za ustalitev. A ne vem, če bi res lahko storili toliko, kot bi želeli, glede na to, koliko težav imajo," je dejal in dodal, da bo Afrika glavna tema njunega delovanja.