Brutalen napad

VIDEO: Alekseja medved odrl pri živem telesu, bil je že »klinično mrtev,« zdaj je v komi

R.T.
23. 10. 2019, 08.56
Posodobljeno: 23. 10. 2019, 10.52
Deli članek:

Po brutalnem napadu medveda so mu morali amputirati nogo, zdaj se bori za življenje.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

36-letni Aleksej Ivanovski je na plaži na ruskem otoku Kunašir, najjužnejšem od Kurilskih otokov, ki se že skoraj dotika japonskega otoka Hokaido, nabiral rakovice, ko ga je nenadoma napadel medved. Čeprav so napad opazili domačini, ki so medveda poskušali pregnati z vozilom, ga je ta uspel brutalno poškodovati. Kot poroča ruski Sahalin.info, je bil Ivanovski že »klinično mrtev,« a so ga reševalci uspeli oživiti.

Ivanovski trenutno leži v komi v bolnišnici na otoku Sahalin, kamor so ga prepeljali s helikopterjem. Medved ga je v kratkem napadu skalpiral ter mu odrl tudi kožo na hrbtu in zadnjici. Poškodbe so bile hude, kirurgi pa so mu morali amputirati nogo. 

»Ljudje so v medveda metali vse mogoče stvari. Odvlekel ga je stran, znanci pa so ga odgnali šele, ko so proti njemu zapeljali z avtomobilom in ga oslepili z žarometi,« je opisal 37-letni Aleksej, ki je bil med prvimi, ki so priskočili na pomoč, in je tudi sam utrpel poškodbe. Po napadu so na območju opazili stopinje različnih velikosti, tudi sledi manjših tac, kar pomeni, da so naokoli hlačali mladički. Oblasti tako domnevajo, da je šlo za agresivno medvedko, ki se je ustrašila za svoje mladičke.