Intervju

FOTO: Bodibilder in nekdanji študent veterine. Kot prvi Slovenec na enega največjih tekmovanj v bodibildingu

Z.F.
8. 9. 2019, 20.45
Deli članek:

Spoznajte Roka Pejoviča.

arhiv
"Cilj na letošnjem tekmovanju Mr. Olympia Amateur v Las Vegasu je osvojiti PRO karto," je povedal.

Živjo, Rok! Se nam lahko na kratko predstaviš in poveš. s čim vsem se ukvarjaš?

Že kot otrok sem se ukvarjal z atletiko, plavanjem, kolesarjenjem in namiznim tenisom. V fitnesu pa sem začel trenirati pred skoraj 15 leti in še danes čutim močno povezanost s tem načinom življenja. Zaključil sem tudi študij veterinarske medicine in sem trenutno zaposlen v podjetju Krka.

Za sabo imaš že dve tekmovanji v bodibildingu, prvega si se udeležil leta 2016 v Riminiju, drugega pa lani v Parizu. Kakšni so tvoji načrti za letos?

Letos sem se odločil, da grem stopničko višje in se kot prvi Slovenec udeležim enega največjih amaterskih tekmovanj v bodibildingu na svetu – Mr. Olympia Amateur v Las Vegasu. Za letošnjo tekmo imam tudi trenerko, Evo Pogačnik, ki je tudi sama dosegala najvišje rezultate na tekmah po vsem svetu. Treniram v dveh fitnesih, v Fitnes centru Bit ter v Grom's gymu.

Za oblikovanje takega telesa moraš imeti veliko znanja o prehrani in treningu. Kje si dobil vse te informacije?

Večino znanja o fiziologiji in anatomiji človeka sem pridobil med študijem veterine. Vsak dan tudi preberem veliko člankov o novostih v fitnes industriji, ki zajemajo področja prehrane, treningov in vseh vrst prehranskih dopolnil.

Imaš morda nasvet za fitnes entuziaste?

Vsekakor bi rad izpostavil zdravo prehrano, intenzivne treninge in seveda vztrajnost. Pomembno je, da si zastavimo cilj in s pomočjo vizualizacije ustvarimo podobo, kakršno želimo doseči. S pomočjo uravnotežene prehrane poskrbimo, da se počutimo dobro, imamo veliko razpoložljive energije in kvalitetnejše življenje.

Kakšni so tvoji cilji za prihodnost?

Cilj na letošnjem tekmovanju Mr. Olympia Amateur v Las Vegasu je osvojiti PRO karto, s katero se odprejo vrata v profesionalno ligo. Iskreno mislim, da sem za ta šport rojen, disciplina in trdo delo sta mi pisana na kožo.

Od kod prihaja vsa ta življenjska energija in pozitivna naravnanost?

Potrebne so disciplina, konsistenca in predanost temu športu. Tudi takrat, ko motivacije ni, moraš biti sposoben stisniti zobe in potrpeti, saj ti na koncu nikoli ni žal, da nisi odnehal.

arhiv
Rok Pejovič se je ukvarjal z različnimi športi.