PROGRAM HUJŠANJA

S čajem ter limonami do zapeljive postave

T.D.
8. 9. 2019, 21.25
Deli članek:

Tokrat smo pripravili kratek program hujšanja z domačim osvežilnim limoninim napitkom, katerega osnova je zeleni čaj.

Dreamstime
Številne raziskave so potrdile, da z zelenim čajem hujšamo trikrat hitreje.

Dieta zahteva le en vikend zvestobe in že se bodo številke na tehtnici pomaknile krepko navzdol. Ženske, ki so jo preizkusile, so izgubile do tri kilograme v dveh dneh, brez kruljenja v želodcu. Ne zavidajte jim, raje jih posnemajte!

Shujševalne lastnosti zelenega čaja

Čudežni zeleni napitek preprečuje izločanje hormonov, ki povzročajo debelost. Velike količine antioksidantov ravno tako zmanjšajo količino hormona leptina, ki je odgovoren za debelost, hkrati pa uravnavajo krvni sladkor in zmanjšujejo količino hormona inzulina, ki povzroča kopičenje kilogramov. Manj ko kroži po telesu inzulina, manjša je želja po ogljikovih hidratih oziroma sladki hrani. Številne tuje raziskave so potrdile, da z zelenim čajem hujšamo trikrat hitreje. Edina slaba lastnost zelenega čaja je, kakor so priznale ženske, ki so pri hujšanju sodelovale kot prostovoljke, njegov grenek, nekoliko trpek okus, pa še zoper to neprijetnost so dietologi hitro našli rešitev, ki hkrati še za 20-krat pospeši hujšanje, namreč dodajanje soka citrusov. Če boste v ledeni čaj vmešali sok limone, bo telo hitreje vsrkalo sestavine čaja, ki spodbujajo hujšanje.

Recept za čudežni zeleni čaj z limonado

Sestavine: 3 litri vode, 24 vrečk zelenega čaja, sok 12 limon in po želji umetno sladilo. Priprava: vodo zavrite in vanjo potopite vrečke zelenega čaja za 5 do 10 minut. Vrečke odstranite in v čaj zamešajte limonin sok. Ohladite in servirajte s kockami ledu. Popijte do šest skodelic na dan. Če ne prenesete kofeina, lahko hujšate tudi z zelenim čajem brez tega poživila.

Osnovni napotki za hujšanje

Poleg limoninega zelenega čaja zaužijte čim več pustih beljakovin in vlaknin ter popijte še veliko druge tekočine, dnevni seštevek energije naj bo okoli 1400 kalorij. Izkoristite sezonsko zelenjavo in sadje, zelenjave lahko pojeste v neomejenih količinah, priporočamo pa tudi začimbe, gorčico in veliko kisa.