Svetovna zvezda

Zvezdnica spregovorila o sinovem samomoru. Dodala tudi, da je ne bomo več videli

J.P.
6. 7. 2019, 20.07
Deli članek:

Pevka se je v nedavnem intervjuju dotaknila nekaterih bolečih tem: nasilja v zakonski zvezi in sinovega samomora.

Profimedia
Tina Turner

Ameriška pevka Tina Turner, ki bo novembra dopolnila 80 let, so po dobrem odzivu v Londonu s svojim muzikalom, ki prikazuje njeno življenjsko pot, oktobra odpravlja na Broadway. Vseeno sama na oder ne namerava več stopiti – "S tem sem zaključila," je dejala za CBS Sunday Morning. Zaveda se, da jo bodo oboževalci pogrešali, a imajo vsaj, kot je povedala, vrsto posnetkov, v katerih lahko uživajo.

Rodila se je kot Anna Mae Bullock. Bila je še najstnica, ko je spoznala moškega, ki ji je življenje obrnil na glavo. "Zdel se mi je najgrši človek, kar sem jih videla. Tako suhega človeka še nisem videla," se je spominjala prvega nastopa Ikea Turnerja, ki mu je bila priča. "A je imel prezenco. Ko sem ga videla na odru, sem si zaželela, da bi pela v tej skupini." Sčasoma sta se zbližala – sprva je bil prijazen, a je hitro pokazal svoj pravi obraz. Z njim se je poročila le zato, da ga ne bi razjezila. "Morala sem pristati na poroko, sicer bi se spet vnel prepir,“ je dejala. „Nato sva se odpeljala, da bi se poročila. To ni bila moja ideja poroke."

Ni bilo dolgo, da je začela domov prinašati več denarja od moža, kar ga je še bolj podžgalo. Pa še to: Ike ji je, ko sta dobila prvo pogodbo za album, brez njene vednosti ime spremenil v Tina Turner. "Bil je okruten, ker je bil odvisen od mene, kar mu ni bilo všeč. Prepirov pa nisem hotela začenjati, ker je to zame pomenilo podplute, zlomljen nos, prebito ustnico, zlomljeno rebro." A sčasoma se mu je začela fizično upirati, nato pa le odšla. "Ničesar nisem imela. Absolutno ničesar. Le 36 centov."

Ike je umrl leta 2007.

Osamljen

Zares ji je uspelo, ko je leta 1984 izšel njen album Private Dancer. Sledile so glasbene nagrade in razprodane turneje. 1986 se je zapletla z nemškim izvršnim direktorjem glasbene založbe Erwinom Bachom. Pred šestimi leti sta se poročila, odstopil ji je celo eno od svojih ledvic.

Nov udarec je sledil lani, ko si je pri starosti 59 let življenje vzel njen sin Craig. "Mislim, da je bil osamljen. Mislim, da mu je to bolj prišlo do živega kot karkoli drugega. Okrog sebe imam njegove fotografije, na vseh je nasmejan. Čutim, da je na dobrem kraju."

Zase te dni pravi, da ima vse, kar potrebuje. "Vse imam. Ko sedim v svoji hiši ob Züriškem jezeru, sem pomirjena. Nimam težav," je še dejala in dodala: "Imela sem težavno življenje. A ne krivim nikogar in ničesar. Prebila sem čez težave in preživela brez krivde."