Po očetovih poteh

FOTO: Irwinov sin skrbi za očetovega krokodila, s fotografijo pa je ganil prav vse

A.S.
6. 7. 2019, 17.33
Deli članek:

Lovec na krokodile Steve Irwin je umrl leta 2006 med snemanjem prispevka za oddajo o smrtonosnih morskih živalih. Priljubljenega avstralskega naravoslovca pa je sedaj nasledil njegov 15-letni sin Robert.

Instagram (osebni profil)
Fotografija je ganila mnoge.

Steve je postal je prava svetovna zvezda. Leta 2006 pa je med snemanjem oddaje “Ocean`s deadliest" ali Smrtonosne živali oceanov plaval z morskim bičem, ki sicer ni pretirano nevaren, a ima v repu ostro konico napolnjeno s strupom. Kljub temu vbod ne bi bil smrtonosen, če ga žival ne bi zadela ravno v prsi. Star je bil 44 let.

Po moževi smrti je sedaj 54-letna Terri, skupaj s hčerko in sinom nadaljevala njegovo poslanstvo zaščite živali. Irwinov sin Robert pa je nedavno na družbeno omrežje Instagram objavil fotografijo, ki se je dotaknila številnih oboževalcev in oboževalk.

Na fotografiji je videti Roberta, kako v očetovih oblačilih hrani krokodila, za katerega je pred leti skrbel že Steve v njihovem živalskem vrtu v Queenslandu. “Oče in jaz hraniva Murraya. Isti kraj, isti krokodil, dve različni fotografiji posneti v razmiku 15 let,” je napisal Robert pod objavo. Robert je bil sicer v času očetove smrti star zgolj tri leta, njegova sestra Bindi pa osem.