V kritičnem stanju

"Zakaj sem to storil?", pravi oče štiriletnice, potem ko jo je dve uri pustil v pregretem vozilu

A.S.
6. 7. 2019, 17.51
Posodobljeno: 6. 7. 2019, 20.03
Deli članek:

V četrtek so v vozilu pri Rovinju našli nezavestnega otroka. Ta je v avtomobilu na približno 40 stopinjah celzija preživel več kot dve uri. Reševalne enote so hitro posredovale, otrok pa je še vedno v kritičnem stanju.

Profimedia
Fotografija je simbolična

"Prosim vas, pridite hitro, otroka je obšla slabost," je v četrtek povedal oče, ko je nekaj čez 14. uro poklical nujno medicinsko pomoč. "Zakaj sem to storil, kako sem jo lahko pustil tam," je, kot pišejo hrvaški mediji, vzklikal oče, ki naj bi ta dan skrbel za otroka. Tistega dne so ga klicali iz frizerskega salona, v katerem je sicer zaposlen, da imajo preveč dela in potrebujejo pomoč. Oče jim je ustregel, delo pa se je zavleklo. 

Reševalci so kmalu po prihodu pred družinsko hišo ugotovili, da je deklica v kritičnem stanju in ima visoko telesno temperaturo. Naknadno so ugotovili, da je v pregretem vozilu preživela več kot dve uri. Reševalci so dekličino stanje skušali stabilizirati na kraju, bilo ja zaman. "Deklica je ob prihodu dihala, a bila je v komi," so sporočili reševalci, ki so deklico odpeljali sprva v puljsko bolnišnico, potem pa zaradi kritičnega stanja v bolnišnico v Reki. Pri življenju jo trenutno ohranjajo medicinski aparati. 

O drami pri Rovinju so obvestili tudi hrvaške policiste, ki primer že preiskujejo.