Za zaprtimi vrati

FOTO: Meghan in Harry sta krstila Archieja daleč od oči javnosti

A.S.
6. 7. 2019, 18.29
Posodobljeno: 6. 7. 2019, 18.31
Deli članek:

Danes se je za zaprtimi vrati odvil krst malega Archieja, kraljice Elizabete II. pa ni bilo na spregled.

Instagram (osebni profil)
Krst je potekal za zaprtimi vrati, daleč od oči javnosti.

Vojvodinja suseška Meghan Markle in princ Harry sta točno pred dvema mesecema postala starša. Danes pa so v zasebni kapeli kraljice Elizabete II. na tradicionalni lokaciji v dvorcu Windsor krstili Archieja, slovesnosti pa so prisostvovali zgolj najbližji prijatelji in člani družine – povabljenih je bilo le 25 gostov. Prvorojenca je krstil canterburyjski nadškof Justin Welby, ki je tudi poročil Archiejeva starša.

Harry in Meghan pa sta na skupnem profilu na družbenem omrežju Instagram objavila dve fotografiji. Pod objavo sta zapisala besede hvaležnosti. Na skupinski fotografiji so poleg tričlanske družine še princ Charles in soproga Camila, Meghanina mama Doria Ragland, vojvodinja Kate in princ William ter Harryjevi in Williamovi teti Lady Jane Fellowes in Lady Sarah McCorquodale.

Archie je na slovesnosti nosil repliko kraljeve krstne obleke, ki jo je šivilja prvotno sešila Angeli Kelly. Po več kot 163 letih se je namreč izvirna obleka obrabila, kraljica pa je pred petimi leti naročila izdelavo replike.

Kraljice na slovesnosti zaradi drugih obveznosti ni bilo, kot pišejo britanski mediji, naj bi bila vzrok slaba organizacija. “Morali bi se prilagoditi kraljici, vedeli so, da je morala na Škotsko,” povzemajo britanski mediji.