Pevka Raiven je zagotovo največ pozornosti vzbudila na letošnji Emi, kjer je za incident poskrbela sodnica in glasbena kolegica Lea Sirk, ki je s sočnim besednjakom izrazila svoje presenečenje nad zmagovalcema, saj je pričakovala zmago Raiven. Zdaj, ko je od škandala, kot je bil dogodek označen v medijih, minilo že nekaj časa, smo Raiven vprašali, kako zdaj gleda na to. »Na odru Eme sem izvedla šov, ki ga pri nas redkokdaj vidimo, tako da sem na nastop zelo ponosna. Sem pa z Emo za nekaj časa zaključila. Zdaj je čas za nove projekte in novo glasbo. Želim si izvesti čim več koncertov, kot bo ta, ki ga pripravljamo s plesalci in pravim 'showom'. Taki nastopi so mi zdaj prioriteta,« pravi.

4
Samantha Kandinsky
Novi album REM, na katerem je tudi pesem Kaos z letošnje Eme, je v celoti delo mlade Raiven.

raiven
Mediaspeed
Raiven je študentka prvega letnika magisterija na akademiji za glasbo, kjer študira solopetje.

»PRI POPU SEM KREATIVNA«

Raiven je neprimerne komentarje po Emi, ki so se kar vrstili, javno objavljala.Pevka je študentka prvega letnika magisterija na akademiji za glasbo, kjer študira solopetje. In ravno skozi komentarje se vidi, pravi, razlika med pop in klasično glasbo. »Na klasični sceni mi je všeč, da pri izvajanju klasične glasbe skoraj nikoli ne naletiš na 'rajo', ki bi komentirala in ocenjevala tvojo umetnost. Po navadi klasiko komentirajo kredibilni ljudje, medtem ko si pri popu obsojen na nemilost cele Slovenije. Pri popu pa se lahko veliko bolj kreativno izražam, saj sama pišem avtorske skladbe, medtem ko sem pri klasiki lahko le izvajalka.« Raiven je izdala novo ploščo, ki jo je naslovila REM, kot imenujemo fazo spanja. Gre za temnejši zvok elektropopa.

Kje je dobila navdih? »Navdih za ta album sem dobila ob poslušanju skupine Missio, Crywolfa, Woodkida in Ruelle. Kar se besedil tiče, pa sem inspiracijo dobila ob branju bolj temačne poezije.«