007

Bo on novi James Bond?

J.P./STA
13. 8. 2018, 12.21
Posodobljeno: 13. 8. 2018, 12.23
Deli članek:

Britanski igralec Idris Elba je v nedeljo s tvitom "Ime mi je Elba, Idris Elba" sprožil val ugibanj, ali je s tem namignil, da bo prevzel vlogo slavnega agenta 007 Jamesa Bonda.

Profimedia
Igralca že več let omenjajo kot novega Bonda.

Petinštiridesetletni Idris Elba je nase opozoril v televizijski seriji Skrivna naveza, prejel je zlati globus za vlogo v seriji Luther.

Mnogi oboževalci Bondiade so prepričani, da je čas, da vlogo prevzame temnopolt igralec.

Potem se je preselil na film, kjer je med drugim nastopil v filmih Thor: Ragnarok, Zvezdne steze: onkraj, Temni stolp, Velika igra in Knjiga o džungli, zlasti je prepričal kot Nelson Mandela v filmu Mandela: Dolga pot do svobode. Elba trenutno sodi med najbolj iskane igralce Hollywooda.

Igralca že več let omenjajo kot novega Bonda, ki bi nasledil Daniela Craiga. Elba je ob neki priložnosti povedal, da je za to vlogo morda prestar.

Poleg tvita je govorice še dodatno vzpodbudila producentka Bondiade Barbara Broccoli, ki je povedala, da je nastopil čas, da Bonda upodobi temnopolt igralec.

Dokler se zadeve okoli zasedbe ne razčistijo, se ljubitelji agenta 007 prihodnje leto lahko veselijo novega filma s Craigom. Film, katerega naslov še ni znan, bo režiral oskarjevec Danny Boyle.