Veselje

Po 15 dneh našel svojega ljubljenca

Teja Pelko
13. 8. 2018, 07.10
Posodobljeno: 13. 8. 2018, 18.21
Deli članek:

Legendarni glasbenik Ibrica Jusić ne bi mogel biti srečnejši.

Potem ko se je njegov maček izgubil na jadranski magistrali pri Orašcu, je namreč že skoraj opustil vse upanje, da ga bo še kdaj videl. Zgodilo pa se je ravno to.

»Vrnil se je Kiki! Hvala vsem! Še posebno pa gospodu Božu iz Orašca, ki mi je sporočil, da je Kiki pri njem. Že nekaj dni je bil pri njih. Najprej so mislili, da je divji. Svoje mesto si je našel v nekakšnem bambusu. Zjutraj sem ga šel iskat po tem gostem bambusu. V nekem trenutku sem s približno dvajsetih metrov zaslišal mijavkanje. Bil je Kiki. Ko sem ga vzel v naročje, mi je 15 minut mijavkal, kot da bi mi pripovedoval o vsej svoji avanturi. Kakšna je bila šele scena, ko ga je v avtu pričakal Bond: začel ga je lizati in ljubkovati. Presrečen sem, hvala vsem,« je medijem razkril Ibrica.

M24/Marko Vavpotič
Bond Jusića spremlja tudi na koncertih. Tako je bilo tudi na nastopu ob 60. obletnici glasbenega delovanja njegovega dobrega prijatelja Lada Leskovarja v Ljubljani.

Pes Bond in maček Kiki sta kantavtorjeva najboljša prijatelja, zanju pa pogosto pravi, da sta tudi njegova terapevta. Med nastopi je Bond z njim na odru, Kiki pa spi v hotelu.

Kikija je Ibrica udomačil, ker je želel, da ima njegov pes prijatelja. Na začetku ga je sicer skrbelo, kako bo pes sprejel mačka, a sta se na srečo takoj spoprijateljila in navadila drug na drugega, tako da gredo zdaj povsod skupaj. Med vožnjo je Bond privezan na sovoznikovem sedežu, Kiki pa hodi po avtomobilu.

Sprehaja tudi mačka

Ibrica je opazil, da se je maček razjezil, ko je šel ven z Bondom, zato je na povodcu začel sprehajati tudi njega. Na dan s Kikijem naredita okoli kilometer, saj se hitro utrudi, z Bondom pa osem kilometrov.