Vojvodinja praznuje

Meghan obudila 4. avgust za praznik

Sonči Nered Čebašek
4. 8. 2018, 12.26
Deli članek:

Danes vojvodinja Sussekška Meghan Markle praznuje svoj sedemintrideseti rojstni dan. Prav 4. avgust pa je za kraljevo družino in Britance izjemno pomemben dan.

Profimedia
Meghan bučna slavja, kot so poroke, menda nikoli niso bila najbolj pri srcu.

Celo kraljica Elizabeta II. je imela ta dan prost obveznosti desetletja, ker ga je namenjala prav posebni osebi v svojem življenju.
4. avgusta 1900 je bila namreč rojena kraljica mati Elizabeth Angela Marguerite Bowes-Lyon, ena najbolj priljubljenih članov kraljevske družine vseh časov. 

Praznovanja

In Elizabeta je svoji materi na rojstni dan vse do leta 2002 pripravljala družinska praznovanja, za katera je osebno poskrbela, da je bilo vse tako, kot bi si mama želela. Tudi po pubih v vseh angleških mestih se je 4. avgusta tradicionalno nazdravljajo na dolgo življenje priljubljene monarhije. In zdaj se bo na ta dan spet pilo zdravice na račun prinčeve žene.

Profimedia
Kraljica mati bi danes praznovala svoj 118. rojstni dan.

Viri z dvora celo pravijo, da ima kraljica vnukovo ženo tako rada tudi zato, ker je rojena na isti dan kot njena mati, in da bo tradicijo praznovanj verjetno spet obudila. Kakorkoli že, letos praznovanja rojstnega dne Meghan Markle ne bo, ker ima druge obveznosti.

Celoten članek si lahko preberete na spletni TRAFIKI.