Ivan Zak

Slovenci so mu prvi dali konjsko meso

T.P.
3. 8. 2018, 21.30
Deli članek:

Ivan Zak velja za enega izmed najbolj priljubljenih hrvaških glasbenikov pri nas, naklonjenost pa je obojestranska.

Last izvajalca
Ivana je Piran povsem prevzel.

Zak se namreč zelo rad vrača k nam. Poleg koncertov, ki jih ima po Sloveniji skoraj vsak vikend, je našo prelepo deželo večkrat ovekovečil tudi v svojih videospotih.

»Prvi spot sem posnel v Piranu pred tremi leti za pesem Jedan u nizu. Moram priznati, da takrat nisem vedel, kje bomo snemali, saj se je za lokacijo odločila ekipa iz Beograda. A je svojo delo opravila odlično. Piran je res lepo mesto, našli smo ogromno skritih kotičkov in bila je res odlična izkušnja. Tudi končen rezultat je bil čudovit. Nedolgo za Piranom sem snemal nov spot v Bohinju in na Voglu, tokrat za pesem Meni se s tobom. Mojo boljšo polovico v spotu je igrala Nataša Neneva in znova smo bili vsi očarani nad lepotami Slovenije. Glede na to, koliko koncertiram po Sloveniji, si upam trditi, da sem obiskal več krajev kot nekateri domačini. Lahko bi rekel, da je Slovenija moj drugi dom. Čeprav redko prespim tu, sem res veliko pri vas. Rad sem tu, všeč so mi ljudje in hrana,« je povedal Zak. 

Last izvajalca
Očaran je bil tudi nad lepotami Gorenjske.

V tem času je pri nas doživel številne lepe trenutke, še posebno pa sta se mu v spomin vtisnila dva. »Najbolj nepozabna stvar, ki sem jo doživel pri vas, je gotovo koncert na Kongresnem trgu, kjer sem nastopal dve leti zapored. Energija je bila res neverjetna. Vsi koncerti so posebni, ampak ta dva sta se mi prav vtisnila v spomin. Druga najbolj neverjetna stvar pa je bila, ko sem v Ljubljani prvič pokusil konjsko meso – pravzaprav je bil burger. Ko mi je slovenska ekipa povedala, kam gremo, sem mislil, da se šalijo. Na začetku sem bil skeptičen, ampak mi je bilo všeč,« je razkril glasbenik.