Sašo Gačnik

Slovenec, ki je že osvojil Belorusijo

Nejc Simšič/Novice Svet24
14. 5. 2018, 21.20
Deli članek:

Slovenski glasbenik Sašo Gačnik - Svarogov se je z veseljem odzval na povabilo treh največjih beloruskih televizij, ki so v njem prepoznale velik talent.

Osebni arhiv
Slovenski glasbenik je bil tudi gost beloruske oddaje Studio dobre volje, kjer sta ga intervjuvala voditelja Jurij Tsarev in Julija Špilevskaja.

Glasbenik Sašo Gačnik, ki ga poznamo tudi pod umetniškim imenom Svarogov, se je pred kratkim vrnil iz Belorusije, natančneje iz glavnega mesta Minsk.

Svarogov je v belorusko prestolnico odpotoval na povabilo treh največjih beloruskih televizij – to so Belorusija 1, STV, ONT – in v eter nacionalne radijske postaje Radio 1 Belorusija. »Govora je bilo o moji prihajajoči slovenski in ruskojezični verziji albuma z naslovom Duša in o videospotu Najin sin, ki je nanje pustil močan pečat, ter ga zato tamkajšnje televizije nameravajo vključiti v svojo redno rotacijo,« je povedal zadovoljni Sašo.

oa
Svarogov v družbi Alexandra Nikite, predstavnika beloruske koncertne agencije.

MEDNARODNI DUET

Sašo se je v Minsku, ki je mimogrede tudi eno izmed njegovih najljubših mest, saj je izredno čisto, pa tudi ljudje so zelo prijazni in ustrežljivi, dobil tudi z belorusko zvezdnico, o kateri pa ostaja še precej skrivnosten. »Ona ima status 'priznane artistke Belorusije' in je večkratna dobitnica različnih nagrad, med drugim pa je svojo državo zastopala tudi na Evroviziji. Njenega imena za zdaj ne bom razkrival, lahko pa povem, da že v bližnji prihodnosti načrtujeva glasbeno sodelovanje,« je še priznal skrivnostni glasbenik, ki je v Belorusiji povsod, kjer je bilo mogoče, izkoristil tudi priložnost za promocijo Slovenije. »Bilo je nepozabno, saj je bil moj urnik res pester. In komaj čakam, da se spet vrnem nazaj v Minsk, ki me je kot mesto popolnoma očaralo,« je za konec še dodal glasbenik Sašo Gačnik, ki je pred kratkim zapustil skupino Šank Rock, s katero je dolga leta tudi nastopal.

oa
Sašo je obisk Minska izkoristil tudi za ogled lokalnih znamenitosti.