Lea Sirk

Najprej oprala perilo in očistila kopalnico

T.P./Novice Svet24
14. 5. 2018, 15.00
Deli članek:

Na 63. izboru za Pesem Evrovizije je slavila izraelska predstavnica Netta s skladbo Toy. Lea Sirk je s pesmijo Hvala, ne! zasedla 22. mesto.

Facebook
Lea (na posneku z lizbonsko ekipo) se zdaj podaja na turnejo po Sloveniji, na kateri si želi videti vseh dva milijona ljudi.

Čeprav naši predstavnici na izboru za pesem Evrovizije v Lizboni ni uspelo izboljšati našega najboljšega rezultata, pa je sama z razpletom več kot zadovoljna.

PONOSNA NA SVOJE DELO V LIZBONI

»Dala sem vse od sebe. Trenutno sem na tej točki, to je maksimum moje inteligence in zmožnosti. To sem jaz v tem času. Mogoče bi čez dve leti vse naredila bolje, lahko pa bi še slabše. Zelo sem ponosna, da sem zdržala ta tempo, da ni bilo slabega dne, slabih trenutkov ali slabe energije, da smo vse tako dobro 'sfolgali' in da ni bilo nobenega v ekipi, ki bi rušil to, kar smo imeli. To je zelo pomembno. Dvakrat sem bila na Evroviziji in takšne energije ni bilo nikoli. Počutila sem se dobro. Vsi so tako lepo delali z mano, da nimam niti ene pripombe,« pravi Lea.

Z EVROVIZIJSKEGA ODRA V DOMAČO KOPALNICO

Sirkova je v portugalski prestolnici požela ogromno zanimanja in spoznala vrsto producentov ter drugih ljudi, ki znajo biti zanjo pomembni na njeni glasbeni poti. Na prvem mestu bo sicer vedno njena družina. »Energija doma je že kar malo padla. Popoldne pred nastopom sem se slišala s hčerkicama. Ael je že precej občutljiva, pravi, da ne mara več ne mene ne nobenega. To je znak, da je čas, da grem domov in da se spet vse postavi. Moj Gaber mi je sicer rekel, da čuti, da se nikoli več ne bo ustavilo. Moram pa jaz pri sebi dobro vedeti, kdaj je čas, da rečem Hvala, ne! vsaj enemu tednu, ali pa Hvala, ne! stvarem, ki mi jih ni treba delati. Dejstvo je, da je bila glasba moja pot do zdaj in da bo tudi v prihodnje. Letošnje leto je zame definitivno eno zmagovalnih ne zaradi zmag, ampak ker sem pri sebi odkrila najpomembnejšo stvar – to je, da ljubim oder in da sem rojena zanj. Vseeno mi je, kaj na odru delam, vedno se na njem dobro počutim. Dokazala sem si tudi, da se ne bojim peti niti pred 300 milijoni ljudi. Na oder sem stopila, kot da bil bila na Čenturju, moji vasi, kjer imam okoli šest kmetov in šest kmetic, ki se derejo, da se moram zrediti, ker sem presuha. (smeh) Enako bi odpela zanje, kot sem odpela za teh 300 milijonov ljudi,« poudarja pevka, ki je v Slovenijo pripotovala včeraj zvečer. Na vprašanje, kaj bo prva stvar, ki jo bo naredila, ko se bo vrnila domov, pa je odvrnila: »Najprej bi rada oprala vse obleke, ki jih imam v kovčku, ker zelo rada čistim. To me zelo sprošča. Potem pa bi rada 'zglancala' kopalnico.«

Andres Putting
Zmagovalka 63. izbora za Pesem Evrovizije Netta.