Prestolonaslednik

Strah pred Charlesovo vladavino: težaven človek, ki bo odpuščal

J.P.
23. 4. 2018, 08.24
Posodobljeno: 23. 4. 2018, 08.28
Deli članek:

Za masko prijaznosti se menda skriva naporen človek, ki se zaveda, da ni tako priljubljen kot njegova mati.

Profimedia
Menda se zaveda, da ni tako priljubljen kot njegova mati.

Elizabeta II. Britanska je v soboto dopolnila 92 let, valižanski princ pa je bil med tisti, ki so v londonski dvorani The Royal Albert Hall vzdignili kozarec na njeno zdravje. Začel je z "vaše visočanstvo", nato pa nadaljeval z mamica", zaradi česar je kraljica zavila z očmi in se nasmehnila.

Skupnost narodov se je prejšnji teden sporazumela, da bo kraljico na prestolu nasledil princ Charles. Britanski mediji pa poročajo, da je Charles težaven delodajalec, ki terja popolno poslušnost in natančno izpolnjevanje ukazov. Menda se zaveda tudi, da ni tako priljubljen kot njegova mati. Govori se celo, da bo, ko bo sedel na prestol, odpustil nekatere člane osebja, ki so na plačilni listi kraljeve družine.

Charles bo letos praznoval svoj 70. rojstni dan.

Kaj pa Camilla?

Veliko se je in se še špekulira o usodi Charlsove žene Camille – ali bo dobila naziv kraljica ali ne. Vse kaže, da ga bo. Njen nečak Ben Elliot je namreč v novem dokumentarnem filmu dejal, da bo valižanski princ, ko bo nekoč postal kralj, velik vladar z njo ob svoji strani. Par je v tem oziru primerjal s trenutno kraljico in princem Filipom, vojvodo Edinburškim in njenim možem.

Že dolgo je znano, da si prestolonaslednik želi, da bi okronali tudi njegovo ženo.