Zgodbe iz vsakdanjega življenja

FOTO: Novi album »napisale« ženske

Teja Pelko/Novice Svet24
9. 4. 2018, 08.00
Deli članek:

Domača rock'n'roll scena je po zaslugi Grege Skočirja, Alena Steržaja, Jožeta Habule, Daniela Gregoriča in Zorana Čalića od prejšnjega tedna bogatejša za 13 novih pesmi.

M24/Marko Vavpotič
Člani skupine so v živo odigrali vse pesmi z albuma, v svet pa jih je v svojem stilu pospremil Grega Skočir.

Svojega osmega »otročička« z naslovom Plameni v raju so člani skupine v živo predstavili v intimni atmosferi Siti Teatra, sodeč po reakcijah občinstva, pa so znova zadeli v polno.

Novi album niha med poezijo in bigfootovskim rock'n'rollom.

Da je tako, sta nam pritrdili tudi glasbenica Neisha in voditeljica Tara Zupančič. »Vrhunsko! Glede na teatralno atmosfero so se odlično odrezali. Mene so predvsem presenetili z res še dodatno osveženim 'songwritingom'. Res mi je všeč, kar delajo, všeč mi je, da ostajajo zvesti sami sebi in da z leti samo čistijo svoje bistvo. Rock'n'roll v žilo brez vsakršnega kiča,« je dejala Neisha, Tara pa je dodala: »Bigfootovci so po šestih letih spet dokazali, da so še vedno ustvarjalni in da so ultimativni rock'n'roll bend. Meni so šle ob poslušanju prav kocine pokonci. Zame so oni slovenski bend, ki se nikoli 'ne zlajna' in ki se ga nikoli ne naveličam. Teh 13 komadov se bo zdaj kar nekaj časa vrtelo v mojem avtomobilu.« 

M24/Marko Vavpotič
Glasbenikom sta med prvimi prisluhnila frontman skupine Siddharta Tomi Meglič in njegova partnerica, voditeljica Tara Zupančič.

SNEMANJE V BERLINU

Album so se fantje odpravili snemat v Berlin, saj so se želeli odmakniti od vsakdanjega življenja in distrakcij v Sloveniji. Tako so bili 12 ur na dan posvečeni samo glasbi. Preostali čas so preizkušali različne svetovne kulinarike, Alen pa se je podal tudi v raziskovanje Berlinskega zidu.

OSMA PLOŠČA V ZNAMENJU ŽENSKO-MOŠKIH ODNOSOV

Album so člani skupine snemali od oktobra do februarja v Berlinu in Ljubljani pod taktirko producenta Žareta Paka, skladbe pa so nastajale zadnjih pet let in odslikavajo zgodbe iz vsakdanjega življenja, pogled na današnji svet in večno dinamiko med žensko-moškimi odnosi. »Ženske ste nepogrešljivi del življenja moških. Nas sicer zanima predvsem ta razlika med ženskim in moškim razmišljanjem. Tu pride do različnih občutij: od jeze do frustracij, humorja, žalosti in nekih romantičnih občutij. In ravno to večplastnost oziroma širino zajema naša nova plošča,« je po nastopu dejal basist skupine Alen Steržaj. Nove skladbe bodo zdaj Bigfootovci uvrstili na svoj že tako bogat koncertni repertoar, ta pa se bo z leti še povečeval. Inspiracije namreč glasbenikom ne manjka.

M24/Marko Vavpotič
Za zdravico za novi album je poskrbel Jack.

M24/Marko Vavpotič
Kaj so ustvarili Bigfootovci, sta prišla preverit tudi glasbenica Neisha in Goran Mihaljević iz G3Spirits.