Zabava

ManuElla: Ne zamerite mi

Alesh Maatko
14. 5. 2016, 19.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V četrtek zvečer se je v areni Globe odvil še drugi predizbor, kjer pa tokrat Sloveniji po dveh zaporednih letih, ko smo se uvrstili v finale, sreča ni bila naklonjena.

Andres Putting
ManuEllo je na odru spremljal danski plesalec Jannik Baltzer Hattel, ki je poskrbel za dih jemajoče vragolije.

V veliki finale so se iz drugega predizbora uvrstili Latvija, Gruzija, Bolgarija, Avstralija, Ukrajina, Srbija, Poljska, Izrael, Litva in Belgija. V velikem evrovizijskem finalu pa bodo drevi – poleg držav iz družine velikih pet in gostiteljice Švedske – nastopili še izbrani predstavniki iz prvega predizbora, in sicer iz Armenije, Avstrije, Azerbajdžana, Cipra, Češke, Hrvaške, Madžarske, Malte, Nizozemske in Rusije.

MANUELLA PONOSNA

Čeprav se ManuElla ni uvrstila v veliki finale, je, kot pravi, ponosna na svoj nastop, saj je prepevala pred vso Evropo. »To je bila moja želja že od takrat, ko sem bila majhna punčka, tako da sem res zelo zadovoljna z nastopom, čeprav nismo v finalu. Bilo bi pa zelo lepo! Verjamem, da je že tako moralo biti in da je tudi zame narisana pot; očitno je moralo biti tako, kot je. Morda pa dobim kakšno priložnost drugje, saj ima Evrovizija zelo velik krog občinstva,« je po nastopu dejala pevka, ki se je razveselila več kot tristo sporočil na telefonu. In kaj pravi o izbranih skladbah? »Moram reči, da je pravično. Res so bile vse skladbe dobre. Ko si poslušal vse nastopajoče, je šlo iz hita v hit; letos so bile najbolj močne skladbe v zgodovini, odkar spremljam Pesem Evrovizije. Je pa to velika izkušnja in gremo naprej,« je strnila svoje občutke. V šali pa je zaključila: »Če se je Gruzija uvrstila v finale, potem vemo, koliko je ura ...«