KULTURA V LONDONU

Na razstavo se vedno mudi

Sonja Javornik
14. 5. 2016, 12.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Londonska kulturna ponudba je zagotovo med najbogatejšimi na svetu. To s pridom izkoriščata tudi najbolj znana Slovenca, delujoča v britanski prestolnici, Nika Ambrožič Urbas in Matjaž Ambrožič.

oa
Pred skoraj desetletjem se je Nika odpravila v London na študij, Matjaž pa si seveda ni niti poskušal predstavljati življenja brez nje.

Ne mine teden, da se modna oblikovalka Nika Ambrožič Urbas in novinar Matjaž Ambrožič ne znajdeta v galeriji, v muzeju ali na koncertu.

oa
Modna oblikovalka Nika A. Urbas pravi, da so obiski galerij zanjo še posebej zanimivi in navdihujoči.

Pred skoraj desetletjem se je Nika odpravila v London na študij, Matjaž pa si seveda ni niti poskušal predstavljati življenja brez nje, ampak se ji je kar takoj pridružil. In začel kot sodelavec BBC, dopisnik RTVS in številnih drugih medijev, danes pa je najbolj ponosen na svojo spletno stran am-bro.co.uk, ki je posvečena angleškemu nogometu. Nika se je sprva dokazala kot izjemna študentka, zdaj pa ima poleg svoje znamke Maria Moderna, ki jo gradi s svojo sestro Jano, še službo vodje oblikovanja modnih dodatkov in oblačil pri prestižni znamki Timothy Oulton. V zadnjem času so njuni kulturni cilji predvsem galerije, saj Nika vseskozi išče nove navdihe, ki jih nato uporabi pri ustvarjanju. Da pa združita tudi koristno s prijetnim, zakonca Ambrožič-Urbas po obisku muzejev ali galerij navadno zavijeta tudi na posladek. V zadnjem času še najraje v salon slovitega hotela Savoy. "Sladice so tam videti sanjsko in so tudi najbolj okusne," pravita.

osrebni arhiv
Posebna radost, če ne kar sladkost, pa medtem drema doma. Nika in Matjaž imata namreč tudi posvojeno mlado muco Gabriello, ki je z ulice zašla k njima pred dobrim letom.

Zakonca Ambrožič-Urbas po obisku muzejev ali galerij navadno zavijeta tudi na posladek. V zadnjem času še najraje v salon slovitega hotela Savoy.