Američan v Evropi

Smo že dobili evrovizijskega zmagovalca?

R.T.
14. 5. 2016, 10.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Justin Timberlake ruši tradicijo evrovizijskega tekmovanja. Ima pa tudi svojega favorita.

Instagram
Pripravljen je.

Danes se bo v švedskem Stockholmu odvil finalni večer letošnjega 61. tekmovanja za pesem Evrovizije. Za zmago se bo od 42 sodelujočih držav potegovalo 26. Kot je znano, Slovenija ne bo imela svoje predstavnice, saj ManuElli ni uspel preboj v finale.

Se bo pa prvič v zgodovini evrovizijski karavani pridružila tudi svetovna glasbena zvezda, Justin Timberlake. Ameriški pevec je generalko že opravil in je na Instagramu zapisal: "Pripravljen sem. Si pripravljena, Evropa?"

Justina navdušil najstniški domačin

Očitno pa ima pevec že svojega favorita. Kot piše www.aftonbladet.se je Timberlake takoj po vstopu v dvorano odšel do švedskega evrovizijskega predstavnika, 17-letnega Fransa, stresel njegovo roko in ga vprašal: "Ali si sam napisal pesem? Zelo mi je všeč. Krasna pesem je." No, pred tem je v zeleni sobi padel v objem lanskoletnega zmagovalca Månsa Zelmerlöwa. Mladoletni Frans je bil nad pohvalo navdušen. "Ne najdem besed. Hvaležen," je zapisal. Frans se bo predstavil s pesmijo If I Were sorry.

Sicer pa je Timberlake pojasnil, kako je prišlo do njegovega nastopa na evrovizijskem izboru. "Zdelo se mi je primerno, da se ustavim tudi in pozdravim. V sklopu promocijske turneje sem potoval po Evropi in nato so Månsovi in moji ljudje navezali stike in zdelo se mi je, da moram priti na Evrovizijo," je povedal Timberlake. Dodal je, da je spremljal Evrovizijo zadnji dve leti, saj da je "Američan z očesom na svetu." Korektno je nadaljeval, da so vsi udeleženci tekmovanja odlični.

Timberlake se na Švedskem skuša izogniti medijski pozornosti. Takoj po vaji se je skrit v zadnjem delu vozila odpeljal nazaj do začasnega hotela. 

Instagram
Justin Timberlake med generalko.