VSE TEŽAVE ODPRAVLJENE

ManuElla pripravljena na finale

Alesh Maatko
9. 5. 2016, 11.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Če je bilo na prvi vaji nekaj težav z vrtečim se drogom, na katerem pleše (naš) danski akrobat Jannik Baltzer Hattel, so to uspešno rešili.

Thomas Hanses
Med refrenom skladbe Blue and red ManuElla s položajem rok pokaže, kako je umirjena sama s seboj.

A to ni edina stvar, ki so jo popravili v primerjavi s prvo vajo. Ne nazadnje je izboljšano tudi kadriranje, kar pomeni, da bodo naši in evropski gledalci videli še bolj zanimiv nastop. Naša predstavnica ManuElla ob tem pravi, da je vse potekalo po načrtih, tako da nimajo resnično nobenih pripomb, vsi skupaj pa so osredotočeni na sredino generalko, ki jo med drugim ocenjuje strokovna komisija. Naj ob tem omenimo, da bodo našo strokovno žirijo sestavljali Marjetka Vovk (predsednica komisije), Tadej Košir, Urša Vlašič, Klemen Mramor in Eva Hren. Vse strokovne komisije bodo skupaj prispevale 50 odstotkov glasov, preostalih 50 odstotkov pa gledalci s pomočjo "televotinga".

Thomas Hanses
Ob koncu našega nastopa ne manjka niti veličasten ognjemet, ki je pika na i nastopa.

O čem govori zgodba?

Mnoge pa zanima, kakšno vlogo sploh igra Jannik Baltzer Hattel na velikem odru. ManuElla je na novinarski konferenci dejala, da besedilo skladbe Blue and red govori o tem, kako se razide s fantom, s katerim nista našla več skupnih točk. In to med nastopom, v drugem delu skladbe, uprizarja danski akrobat, ki se z akrobatiko kot tudi z gimnastiko ukvarja že od dvanajstega leta dalje. "Na neki točki pesmi se srečava … nato pa on za vedno odide iz mojega življenja, tako da se vrti in vrti z dih jemajočimi akrobatskimi podvigi," pove ManuElla, ki je med drugim povedala tudi, zakaj na ekranih ne bomo videli naših spremljevalnih vokalistov. "Vsi skupaj smo se odločili, da bi bilo – če bi bili vsi na odru, na istem mestu, kjer sem jaz – vsega preveč in bi gledalce zmedli, saj si ne bi mogli zapomniti vsega in bi bila zmeda," je pojasnila ManuElla. A brez skrbi, Marjan Hvala, Karin Zemljič, Lea Sirk in Mitja Bobič bodo vsekakor stali na velikem odru, in sicer na prostoru, ki je namenjen spremljevalnim vokalistom in ki je na kamerah skoraj neviden.

Thomas Hanses
Razgaljeni danski akrobat Jannik izvaja med svojim nastopom dih jemajočo točko.

Ognjemet

Naša ekipa tukaj v Stockholmu po vseh vajah upa, da bo slovenski nastop dovolj opazen, saj ManuElla vse svoje moči vlaga v četrtkov nastop. Vso to energijo in moč pa bo mogoče videti tudi na velikem odru, saj imamo zadnjih trideset sekund prvič veličasten ognjemet, ki si ga je Slovenija privoščila s pomočjo sponzorstva v Laškem.

Alesh Maatko
Naša pevka je medijem, teh je bilo kar nekaj, predstavila sporočilo našega nastopa.